Kosteloos een ontwikkeladvies volgen

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Een loopbaanadviseur helpt uw werknemer om zich verder te ontwikkelen in hun huidige werk of om nieuw werk te vinden. Aan het einde van het ontwikkeltraject krijgt de deelnemer een ontwikkelplan mee. 

ontwikkeladvies

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hoopt dat veel mensen deze zomer al aan de slag gaan met een loopbaanadviseur: “Onze arbeidsmarkt is snel aan het veranderen. Het is zaak dat iedereen zich daar goed op voorbereidt. Loopbaanadviseurs kunnen mensen daarbij helpen. Nu is het moment om in actie te komen en zo’n ontwikkeladvies aan te vragen.”

Iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van deze mogelijkheid. Naar verwachting zullen zo’n 20.000 mensen dat de komende maanden doen. Om mee te doen, hoeven deelnemers zich alleen aan te melden bij een loopbaanadviseur bij hen in de buurt. De loopbaanadviseur vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie verder af.

Focus Nederland

Focus Nederland, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare, is gespecialiseerd in loopbaanontwikkeling en coaching. De adviseurs van Focus voeren ook dit ontwikkeladvies uit. Meer weten of direct aanmelden? Bekijk hier de website

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…
10 minuten