NU.nl: Wat is een vertrouwenspersoon en hoe vindt u die?

Sheila Peeters, bedrijfsmaatschappelijk werker en vertrouwenspersoon bij ArboNed, vertelt op NU.nl hoe zij bedrijven helpt bij het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie, discriminatie, pesten en agressie of geweld.

vertrouwenspersoon

In de berichten rond het seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland, is de term vertrouwenspersoon vaak genoemd. NU.nl zocht uit wat een vertrouwenspersoon is, of elk bedrijf er een heeft en hoe werknemers de vertrouwenspersoon binnen hun bedrijf kunnen vinden. Lees meer.

Ongewenst gedrag voorkomen

Binnen het arbeidsomstandighedenbeleid bent u als werkgever wettelijk verplicht aandacht te besteden aan het voorkomen van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). De Arbowet noemt hierbij vijf thema’s: discriminatie, seksuele intimidatie, agressie, pesten en werkdruk. Is voorkomen niet mogelijk, dan moet u ongewenst gedrag zoveel mogelijk beperken. 

Het PSA-beleid is een belangrijk middel om ongewenst gedrag te voorkomen. Binnen dat PSA-beleid speelt de vertrouwenspersoon een cruciale rol. U regelt uw PSA-beleid eenvoudig en snel bij ArboNed. Zo zijn én blijven uw mensen met plezier aan het werk.

PSA-beleid snel geregeld

Gerelateerde nieuwsberichten