Tips om een gezonde leefstijl binnen het bedrijf te bevorderen

Gezonde en vitale medewerkers zijn productiever en verzuimen minder. Als werkgever heeft u baat bij beleid voor goede arbeidsomstandigheden en het bevorderen van de gezondheid van werknemers. Die twee versterken elkaar. Hoewel medewerkers zelf hun leefstijl bepalen, kunt u hen wel bewust maken van hun invloed op hun eigen gezondheid. Deze negen tips helpen u om het onderwerp gezonde leefstijl ook bij u in het bedrijf op de kaart te zetten.

Tips voor een gezond bedrijf
  1. Bepaal als organisatie de kaders waar u mee aan de slag wil en laat medewerkers de concrete acties bedenken. Ga aan de slag vanuit een positieve benadering dus praat over kansen, mogelijkheden en opbrengsten. Het kader vanuit het bedrijf zou kunnen zijn ‘de fitheid van medewerkers vergroten tijdens en rondom werktijd’. De medewerkers kunnen een voorstel doen hoe ze dit zouden willen en welke sportactiviteiten aangeboden moeten worden.  
  2. Laat werknemers nadenken over wat ze persoonlijk meer willen hebben (bijvoorbeeld betere conditie of meer bewegen) en niet waar ze minder van willen (kilo’s afvallen, minder zitten).
  3. Leg de lat niet direct te hoog. Zo ervaren werknemers succes dat naar meer smaakt.
  4. Beloon de werknemers die op een goede manier aan de slag zijn gegaan met complimenten en extra faciliteiten.
  5. Als u een verandering teweeg wilt brengen, probeer eerst aandacht te geven aan de medewerkers die ook intrinsiek gemotiveerd zijn. Als de andere medewerkers zien dat dit verbetering voor hun situatie oplevert, zullen ze mogelijk vanzelf aansluiten. Is dit niet het geval kijk dan naar punt 6.
  6. Breng in kaart waar de weerstand zit en maak deze bespreekbaar (in bijvoorbeeld een vraag- en antwoord rubriek op intranet of bespreek het in een teamoverleg).
  7. Maak regelmatig zichtbaar welke vorderingen er zijn. Neem daarvoor handige momenten die toch al in de dagelijkse structuur verwerven zitten zoals een dagstart en teammeeting.  
  8. Zorg voor een zichtbaar aanspreekpunt in de organisatie. Dit kan iemand van personeelszaken of HR zijn maar denk ook eens aan een werknemer die zich verbonden voelt met het onderwerp.  
  9. Zorg dat werknemers actief betrokken worden bij het onderwerp. Zo kunt u een vragenlijst uitzetten, via de ondernemingsraad met een achterbanraadpleging of organiseer een bijeenkomst met enthousiaste werknemers.   

Preventief medisch onderzoek

Staat een gezonde leefstijl en werkomgeving binnen uw bedrijf op de agenda en wilt u een stap verder? Het Preventief medisch onderzoek (PMO) vormt als ‘nulmeting’ de perfecte basis voor een meerjaren actieplan gericht op vitaliteit en inzetbaarheid. Met onze jarenlange ervaring kijken we graag samen welk PMO het best bij uw onderneming past. 

Meer informatie Offerte aanvragen

Gerelateerde nieuwsberichten