Preventief medisch onderzoek (PMO): een gezondheidscheck voor uw mensen.

 • Gezonde en fitte werknemers

 • Minder verzuim

 • Lagere kosten

 • En voldoen aan uw wettelijke verplichtingen

 

PMO offerte aanvragen ePMO afsluiten

 

Wat zegt werkend Nederland over het PMO?
Bekijk de klantvideo's.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Wettelijke verplichting

Iedere werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Wij adviseren u dit periodiek te doen, zodat uw werknemers actueel inzicht hebben in de ontwikkeling van hun gezondheid en eventuele gezondheidsrisico’s. Met het PMO van ArboNed kunt u aan uw wettelijke verplichtingen voldoen. Bepaalde branches, zoals de bouw, offshore en VCA-bedrijven dienen altijd een PMO aan te bieden waar een fysiek onderzoek deel van uitmaakt. U bent als werkgever verantwoordelijk vast te stellen welk PMO van toepassing is.

Veelgestelde vragen en antwoorden over het Preventief medisch onderzoek (PMO)

Iedere werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Maar wat is een Preventief medisch onderzoek en wat levert het u op? De antwoorden op de vragen die wij tegenkomen, kunt u hier terugvinden.

Snel en betaalbaar of maatwerk

ArboNed heeft drie verschillende PMO's ontwikkeld, afgestemd op uw wensen:

 • Een uitgebreide gezondheidscheck? Met het PMO Persoonlijk ondergaan uw werknemers een uitgebreide gezondheidscheck. 
 • Bij PMO Vitaal krijgt u maatwerk. 
 • Wilt u snel duidelijkheid over de mentale en fysieke gezondheid van uw werknemers? Dan kiest u voor ePMO, het betaalbare online Preventief medisch onderzoek. 
Video ePMO
 

Een uitgebreide gezondheidscheck

Met het PMO Persoonlijk ondergaan uw werknemers een uitgebreide gezondheidscheck, die bestaat uit een online vragenlijst, aangevuld met een fysiek onderzoek uitgevoerd door een van onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen of verpleegkundigen. Loopt uw werknemer een verhoogd gezondheidsrisico, dan krijgt hij - indien gewenst - een adviesgesprek. In de groepsrapportage staat wat u en uw werknemers kunnen doen om de gezondheid te verbeteren en het risico op uitval te reduceren.

Vraag offerte aan

Leaflet

PMO Persoonlijk

pdf, 3.5 MB

Een maatwerk onderzoek

Bij PMO Vitaal krijgt u een op maat gemaakte online vragenlijst voor uw werknemers op basis van bedrijf- en functierisico’s en afgestemd op uw (vitaliteits-) doelstellingen. Daarnaast ondergaan uw werknemers een fysiek onderzoek. U ontvangt uiteindelijk een volledige rapportage op maat, met mogelijkheid tot deelrapportages en vergelijkingen op basis van leeftijd, geslacht en afdeling. ArboNed kan ook het gehele traject voor u uitvoeren, van het begin tot het einde ligt de uitvoer dan bij een van onze experts.

Vraag offerte aan

Leaflet

PMO Vitaal

pdf, 1.5 MB

ePMO: een snel en betaalbaar onderzoek

Wilt u snel duidelijkheid over de mentale en fysieke gezondheid van uw werknemers, dan kiest u voor ePMO, het betaalbare online Preventief medisch onderzoek. Voor slechts 25 euro per werknemer krijgt u inzicht over hoe uw mensen hun werk beleven, waar ze energie van krijgen en wat hen stress oplevert. Uw werknemers vullen een online vragenlijst in en ontvangen direct een rapport. Graag bieden wij u de mogelijkheid kosteloos het ePMO eerst zelf te proberen. Op basis van uw eigen ervaring kunt u bepalen of u dit ePMO aan uw mensen wilt aanbieden.

Direct ePMO afsluiten Start  gratis proef ePMO

Leaflet

ePMO

pdf, 182.5 kB

Wat zegt Werkend Nederland over het PMO?

Sjoerd Teunissen
Pim van den Bos
Manya Hagenaars

Wettelijke verplichting opent deuren naar duurzame inzetbaarheid

Weet u als werkgever waar uw werknemers energie van krijgen? Hoe fit en gezond zij zijn? Wie veel stress ervaart en hoeveel er tegen een burn-out aanzitten? Bij veel bedrijven - en ook bij veel werknemers zélf - wordt ‘gezondheid’ pas een topic als er iets aan de hand is. “Een gemiste kans,” volgens vitaliteits- en gezondheidsdeskundige Merel van Lelyveld van ArboNed. “Met een Preventief medisch onderzoek weten werkgevers en werknemers op tijd wat zij kunnen doen om gezond en productief te blijven.”

Lees het interview met Merel van Lelyveld ‘PMO: ‘Verzuim voorkomen met preventief medisch onderzoek’.

De voordelen van het PMO

 • Gezonde en fitte werknemers, minder verzuim, lagere kosten.
 • U voldoet aan uw wettelijke verplichting.
 • Inzicht en advies hoe u de gezondheidsrisico’s in uw bedrijf kunt aanpakken.
 • Persoonlijke rapportage voor uw werknemers met tips rond eigen gezondheid en leefstijl.
 • Deskundig, betrouwbaar en privacy gewaarborgd.
 • Toolkit met posters, teksten en leaflets om uw werknemers te informeren.
Leaflet

ePMO

pdf, 182.5 kB

Webinar Preventief medisch onderzoek (PMO)

Tijdens het webinar ‘Preventief medisch onderzoek’ (PMO) geven ArboNed experts inzicht in de belangrijkste aspecten van het Preventief medisch onderzoek (PMO). Hoe gezond zijn uw mensen? Wie zijn er 'at risk'? Hoe kunt u bijdragen aan gezonde en vitale medewerkers? Wat bent u wettelijk verplicht? We gaan vooral ook dieper in op wát u als werkgever kunt doen met de uitkomsten van het PMO? Zodat u gericht maatregelen kunt treffen en uitval kunt voorkomen. U kunt het webinar op ieder gewenst moment gratis terugkijken.

Toolkit om uw werknemers te informeren

Als u een PMO uitvoert, wilt u natuurlijk maximaal resultaat en daar helpen wij u bij. Als extra service ondersteunen wij u bij het informeren over en enthousiasmeren van uw werknemers. U ontvangt van ons een uitgebreide toolkit met een aankondigingsbericht, poster, leaflet en intranetteksten. Met hulp van deze middelen kunt u snel en effectief uw eigen gezondheidscampagne voeren. Deelname aan een PMO is namelijk erg belangrijk. Het levert de deelnemer inzicht en gezondheidsvoordeel op. En voor u als werkgever geeft een hoger deelnamepercentage een meer betrouwbaar beeld van de huidige situatie.

Feiten en cijfers

 

Feiten en cijfers over werk en gezondheid

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen