‘Verbinding’ centrale thema in Week van de Werkstress

De Week van de Werkstress komt er weer aan: van 13 tot en met 17 november staat het thema ‘verbinding’ centraal. Belangrijk, want in deze tijd van hybride werken verbinden mensen steeds minder en komen ze meer als individu in de samenleving te staan. Het is dan ook niet vreemd dat het langdurig verzuim door stressgerelateerde klachten toeneemt. Benieuwd hoe ArboNed aandacht besteedt aan de Week van de Werkstress?

Week van de Werkstress 2023

Werk is veel meer dan een baan alleen. Medewerkers hebben sociale contacten binnen hun werk, ze horen ergens bij en staan in verbinding. En als ze echt in verbinding staan, dan draagt dat bij aan hun werkplezier. Belangrijk, want door als werkgever te zorgen dat medewerkers plezier in het werk hebben, verkleint u de kans op werkstress. Bijvoorbeeld door medewerkers het gevoel te geven echt onderdeel uit te maken van het bedrijf.

Juiste balans

Verzuim door werkstress voorkomt u ook door te zorgen voor een juiste balans. Het werk stelt namelijk bepaalde eisen die medewerkers energie kunnen kosten. Bijvoorbeeld een structureel hoge werkdruk. Maar medewerkers kunnen ook energie krijgen, bijvoorbeeld als ze in verbinding staan. Denk aan adviezen van leidinggevenden of collega’s die medewerkers helpen het werk sneller klaar te krijgen. Of steun als een medewerker last van stress heeft.  

Praktische oplossingen

Op onze werkstresspagina vindt u tips en handvaten om verzuim door werkstress te voorkomen. En dat op een manier die bij uw bedrijf past: doet u het zelf met hulp van onze (online) hulpmiddelen? Besteedt u liever alles uit? Of kiest u voor een middenweg?

  • Zelf doen: Hoe herkent u signalen van werkstress? Hoe maakt u verbinding met uw medewerker en komt u samen tot een oplossing? U vindt tips in deze praktische gids en dit artikel.
  • Samen doen: Kunt u hulp gebruiken bij het zorg dragen voor een gezonde werkdruk en het voorkomen van verzuim door werkstress? Mijn Organisatie-Expert biedt u hulp van onze ervaren consultants. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van goede gesprekstechnieken van uw leidinggevenden.
  • Laten doen: Zorgt een hoge werkdruk, scheiding, rouw of zorgen voor psychische of spanningsklachten bij uw medewerker? Door coaching van een bedrijfsmaatschappelijk werker werkt uw medewerker aan een betere balans.

Bekijk al onze praktische oplossingen

Meer tips en tools

In de Week van de Werkstress deelt ArboNed dagelijks een bericht over het voorkomen van verzuim door werkstress. Daarnaast organiseert OVAL een event over werkgeluk en de mentale gezondheid van werkend Nederland. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Week van de Werkstress. 

Gerelateerde nieuwsberichten

gezondheid-bevorderen
28 december 2022

Gezondheid bevorderen

Lees meer
gezonde leefstijl
09 maart 2023

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Lees meer
gezond ondernemen
01 februari 2021

Praktische checklist voor een gezond en vitaal bedrijf

Lees meer