Voorkom verzuim door werkstress
 • Voorkom (langdurige) uitval en uitstroom door werkstress
 • Verlaag uw kosten
 • En voldoe aan uw wettelijke verplichting
werkstress-emoticons

Voorkom verzuim door werkstress

Een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? Bijna een kwart van al het verzuim in 2023 werd veroorzaakt door langdurige stressgerelateerde klachten. Dit aandeel is al jaren te hoog. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld ruim 9 maanden kwijt. Dat heeft grote impact voor werknemers en werkgevers, zeker in deze krappe arbeidsmarkt. En als u weet dat één verzuimdag al snel € 315 kost, dan is niets doen geen optie.

Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken. Via coaching, trainingen of de inzet van onze arbeids- en organisatiedeskundige werkt u op individueel- of organisatieniveau aan een gezonde werkdruk en goede sfeer. Zo zijn en blijven uw werknemers met plezier aan het werk.

ArboNed helpt u bij het voorkomen van verzuim door werkstress op de manier die bij u past: doet u het zelf met behulp van onze online hulpmiddelen? Besteedt u liever alles uit? Of kiest u voor een middenweg?

Zelf doen Wat houdt dit in?

 1. Praktische gids: Voorkom verzuim door werkstress

  Wanneer er sprake is van langdurige werkdruk zonder compensatie door rust of energiebronnen (zoals steun of hulp) ontstaat werkstress. Onze prestaties, ons welzijn en zelfs onze gezondheid kunnen…

 2. Tips voor omgaan met een werknemer met werkstress

  Wat als de spanning te groot wordt en gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress? Dan kunnen de prestaties, gezondheid en het welzijn van uw medewerkers hier onder lijden. Wanneer er te weinig…

Samen doen Wat houdt dit in?

 1. Gratis webinar Voorkom verzuim door werkstress

  Ongeveer 30% van het langdurend verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld 298 dagen kwijt. Juist in deze tijden van toenemende werkdruk en…

 2. Mijn Organisatie-expert

  Is de sfeer in uw bedrijf goed en zijn uw medewerkers met plezier aan het werk? Dan is de kans op arbeidsconflicten kleiner. Wilt u de werkcultuur in uw bedrijf ook verbeteren? Zet dan Mijn Organisatie-expert in.

Laten doen Wat houdt dit in?

 1. Zorg voor een goede balans

  De bedrijfsmaatschappelijk werker werkt vanuit de overtuiging dat iedere werknemer alles in huis heeft om zich te ontwikkelen of zijn doelen te realiseren. Hierop focussen, verhoogt het werkplezier, de motivatie en daarmee de prestaties van uw werknemer. Wij noemen dit pakket Balans.

 2. Leefstijlcoaching

  Een gezonde leefstijl en een vitaler leven voor uw medewerker, dat is het doel van onze leefstijlcoaching. Uw medewerker krijgt individuele begeleiding en werkt aan een persoonlijk actieplan. Via kleine aanpassingen naar blijvend resultaat.

blauwelucht
 • Start
 • 1
 • 2
 • 3
 • Uitslag

Werkstress test
Ervaart u te veel stress?

Doe de test!

Heeft u de afgelopen maand gepiekerd?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Voelde u zich de afgelopen maand lusteloos?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Was u de afgelopen maand gespannen?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Ik ben:

Bekijk de uitslag!

 

Wat is werkstress?

Stress in, of door de werksituatie noemen we werkstress. Werkstress ontstaat vaak als de eisen die het werk aan iemand stelt groter zijn dan de mogelijkheden om daaraan te voldoen. Ook een negatieve werksfeer of ongewenst gedrag zoals pesten, kan leiden tot stress. Dat heeft niet altijd te maken met de hoeveelheid werk of de druk die ergens op ligt. De mate waarin iemand werkdruk ervaart is persoonlijk. En veel mensen hebben juist werkdruk nodig om betere prestaties te leveren.

Privéomstandigheden kunnen ook stress veroorzaken, bijvoorbeeld als iemand naast zijn baan mantelzorger is. Staan er te weinig herstelmogelijkheden en ‘opladers’ tegenover, dan kan stress leiden tot gezondheidsklachten en (langdurend) verzuim. 

Lees hier alles over werkstress

Heeft u vragen over werkstress of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen