Voorkom verzuim door werkstress
 • Voorkom (langdurige) uitval en uitstroom door werkstress

 • Verlaag uw kosten

 • En voldoe aan uw wettelijke verplichting

Bekijk oplossingen

werkstress-emoticons

Voorkom verzuim door werkstress

Een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? Dan kan het leiden tot (lang) verzuim. Van het langdurend psychisch verzuim valt circa 30% van de werknemers uit door stress. Dit aandeel is al jaren te hoog. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld ruim 9 maanden kwijt. Dat heeft grote impact voor werknemers en werkgevers, zeker in deze krappe arbeidsmarkt. En als u weet dat één verzuimdag al snel € 315 kost, dan is niets doen geen optie.

Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken. Via coaching, trainingen of de inzet van onze arbeids- en organisatiedeskundige werkt u op individueel- of organisatieniveau aan een gezonde werkdruk en goede sfeer. Zo zijn en blijven uw werknemers met plezier aan het werk.

ArboNed helpt u bij het voorkomen van verzuim door werkstress op de manier die bij u past: doet u het zelf met behulp van onze online hulpmiddelen? Besteedt u liever alles uit? Of kiest u voor een middenweg?

Zelf doenWat houdt dit in?

 1. cover-gids

  Praktische gids: Voorkom verzuim door werkstress

  Werken is gezond en werkdruk is niet per se slecht. Toch neemt het aantal werknemers met stressklachten jaarlijks toe. Lees in de praktische gids tips om met (werk)stress om te gaan en bekijk praktijkvoorbeelden van andere mkb'ers.

 2. high-five

  Tips voor omgaan met een werknemer met werkstress

  Wat als de spanning te groot wordt en gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress? Wilt u voorkomen dat uw medewerkers uitvallen door werkstress? Maak dan handig gebruik van onze tips:

Samen doenWat houdt dit in?

 1. good-job

  Mijn organisatie-expert

  Bevlogen werknemers zijn productiever, verzuimen minder en maken minder fouten en ongelukken. Dat betekent uiteindelijk meer winst, minder verloop en meer groei. Wilt u ook meer bevlogenheid in uw team? Schakel dan Mijn organisatie-expert in.

 2. what-keeps-you-up-at-night

  Training Verzuimmanagement

  Verzuim is een complex probleem, maar soms kunt u er invloed op uitoefenen. Leer in deze praktische training van één dag hoe u aankomend (langdurig) verzuim kunt herkennen én zelfs voorkomen. 

 3. Webinar

  Gratis webinar Voorkom verzuim door werkstress

  Kunt u hulp gebruiken bij het voorkomen van werkstress? Bekijk dan ons gratis webinar ‘Voorkom verzuim door werkstress’.

Laten doenWat houdt dit in?

 1. beter-zorgen-voor-de-dag-van-morgen

  Zorg voor een goede balans

  Ervaart uw werknemer spanningsklachten? De bedrijfsmaatschappelijk werker coacht uw werknemer, die aan de slag gaat met een persoonlijk actieplan. Zo voorkomt u (langdurige) uitval door psychische klachten bij uw werknemer.

Achtergrond
blauwelucht
 • Start
 • 1
 • 2
 • 3
 • Uitslag

Werkstress test
Ervaart u te veel stress?

Doe de test!

Heeft u de afgelopen maand gepiekerd?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Voelde u zich de afgelopen maand lusteloos?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Was u de afgelopen maand gespannen?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Ik ben:

Bekijk de uitslag!

 

Wat is werkstress?

Stress in, of door de werksituatie noemen we werkstress. Werkstress ontstaat vaak als de eisen die het werk aan iemand stelt groter zijn dan de mogelijkheden om daaraan te voldoen. Ook een negatieve werksfeer of ongewenst gedrag zoals pesten, kan leiden tot stress. Dat heeft niet altijd te maken met de hoeveelheid werk of de druk die ergens op ligt. De mate waarin iemand werkdruk ervaart is persoonlijk. En veel mensen hebben juist werkdruk nodig om betere prestaties te leveren.

Privéomstandigheden kunnen ook stress veroorzaken, bijvoorbeeld als iemand naast zijn baan mantelzorger is. Staan er te weinig herstelmogelijkheden en ‘opladers’ tegenover, dan kan stress leiden tot gezondheidsklachten en (langdurend) verzuim. 

Lees hier alles over werkstress

“Werknemers krijgen niet per definitie stress van thuiswerken. Het zijn individuen, dus kijk goed wat voor die individuen werkt. Het instrument daarvoor? In gesprek gaan met elkaar.  De belangrijkste energiebron om in de gaten te houden bij thuiswerken is samenhang en cohesie; verbinding houden met elkaar. Dat geldt voor collega’s onderling en voor leidinggevenden met hun team. Voor leidinggevenden is het daarnaast belangrijk om duidelijk te maken dat je de werknemers ziet en steunt.”

Ronald Klee, consultant arbeid & organisatie ArboNed
dames-met-blauwe-mappen

Heeft u vragen over werkstress of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen