werkstress

 

 

Voorkom verzuim door werkstress

Werken is gezond en werkdruk is niet persé slecht. Sterker: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren. Toch neemt het aantal werknemers met stressklachten jaarlijks toe. Want gezonde werkdruk kan omslaan in ongezonde stressklachten en leiden tot uitval. Bijvoorbeeld als de spanning te groot is en de mogelijkheden om "op te laden" te beperkt zijn. Lees hier meer over werkstress.

Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld 9 maanden kwijt. Als u zich realiseert dat één verzuimdag gemiddeld € 250 kost, snapt u dat u in actie moet komen. 

Het goede nieuws is dat u verzuim door stress en psychische klachten kunt voorkomen als u de signalen op tijd herkent en aanpakt. Via coaching, trainingen of de inzet van onze Mijn organisatie-expert werkt u met uw werknemer, uw team of het hele bedrijf aan een gezonde werkdruk en een goede sfeer. Zo zijn en blijven uw werknemers met plezier aan het werk, is er minder verzuim en minder verloop. 

Oplossingen

Naar een stressbestendige organisatie

Elke organisatie heeft een ambitie. Voor het waarmaken van die ambitie zijn bevlogen en vitale mensen nodig. Zij zijn productiever, efficiënter, verzuimen minder, en maken minder fouten/ongelukken. Dit leidt uiteindelijk tot meer winst, minder verloop en meer groei. Kunt u op dit gebied coaching en concreet advies gebruiken? Schakel dan laagdrempelig een ervaren arbo-deskundige in: Mijn organisatie-expert.

Direct aanvragen

Aan de slag met werkdruk: voor uw werknemer

Iedereen heeft weleens stress. Dat is op zich niet erg. Maar als een werknemer continu stress ervaart, dan kan hij ziek worden. Met een bedrijfsmaatschappelijk werker bekijkt de werknemer waar de stress vandaan komt, zowel op werk als privé. De bedrijfsmaatschappelijk werker stelt een praktisch actieplan op en coacht uw werknemer. De werknemer leert over stress- en timemanagement, het verbeteren van zijn weerbaarheid, communicatieve vaardigheden en hoe te ontspannen.

Offerte aanvragen

Gratis tools voor u als werkgever

MijnCoachlijn: voor werknemers die extra mentale druk ervaren

Door de impact van de coronacrisis kunnen uw werknemers extra mentale druk voelen. Bijvoorbeeld door een scheve werk-privébalans, door somberheid omdat ze weinig sociale contacten hebben, of door extra zorgen over de eigen gezondheid of de gezondheid van familie of vrienden. Exclusief voor werknemers van ArboNedklanten is er nu MijnCoachlijn. Gericht op het snel en doeltreffend ondersteunen van werkenden, om te voorkomen dat zij (langdurig) uitvallen.

Meer informatie

PRAKTISCHE GIDS:

GOED OMGAAN MET WERKSTRESS

 

Download gids

werkstress tips
trainingen
Praktische trainingen van één dag

Voorkom uitval door ongezonde werkstress

Volg nu deze praktische training voor werkgevers en leidinggevenden en leer in één dag stress bij werknemers te voorkomen, de signalen te herkennen en de oorzaak aan te pakken.

Meer informatie en aanmelden

Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren

Verzuim is een complex probleem. In sommige gevallen kunt er u invloed op uitoefenen. U kunt signalen leren herkennen die leiden tot (langdurig) verzuim. Door het op de juiste manier en tijdig bespreekbaar te maken, kunt u verzuim zelfs voorkomen. Hoe u dat doet, leert u in deze praktische training van één dag.

Meer informatie en aanmelden

Check uw stressniveau

Er zijn verschillende soorten stress bij werkgevers. Soms heeft het te maken met financiële onzekerheid of een hoge werkdruk. Een andere belangrijke stressor is ‘gedoe’ onder personeel. En nu komt de coronacrisis daar nog bij. Hoe houdt u het hoofd boven water? Doe hieronder onze korte test en krijg via onze toolkit praktische tips.

 

Achtergrond
werkstress-quiz
  • Start
  • 1
  • 2
  • 3
  • Uitslag

Werkstress test
Ervaart u te veel stress?

Doe de test!

Heeft u de afgelopen maand gepiekerd?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Voelde u zich de afgelopen maand lusteloos?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Was u de afgelopen maand gespannen?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Ik ben:

Bekijk de uitslag!

Week van de Werkstress 2020: Blijf in balans

Het zijn bijzondere tijden. De werkloosheid stijgt. De onzekerheid neemt toe. De grens tussen werk en privé vervaagt voor veel thuiswerkers. En dat terwijl jaarlijks al ruim een miljoen mensen het risico loopt op een burn-out. Hoe gaan uw werknemers om met de nieuwe situatie? Levert het stress op, of houden ze juist energie over? Alles draait om balans. Tussen werk en privé, uit- en aanstaan, energiegevers en energievreters. In de Week van de Werkstress kreeg u tools die helpen de balans te vinden en te behouden. Zie voor meer informatie ook de website van Focus, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare.

week van de werkstress

arboned

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen