Onze samenwerkingen

MKB-Nederland

Het gemiddelde verzuim in Nederland stabiliseert in de tweede helft van 2019 en komt uit op 4,2%. Hoewel er dit jaar geen sprake meer lijkt te zijn van een stijging, is het percentage nog steeds hoog, met name in de niet-commerciële dienstverlening. Binnen het mkb (tot 200 werknemers) is het gemiddelde verzuim in de eerste helft van 2019 nog steeds het laagst: 3,8%. Bij grote bedrijven (>200 medewerkers) ligt dit percentage op 4,9%. Van het langdurende verzuim (>42 dagen) wordt het grootste deel veroorzaakt door psychische klachten: 35%. 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd.

Het alsmaar stijgend verzuim was voor ArboNed en MKB-Nederland de reden om vanaf 1 juli 2018 de handen ineen te slaan om mkb-ondernemers te ondersteunen bij hun preventieve arbozaken. Samen kunnen ArboNed en MKB-Nederland mkb’ers beter bereiken en hen de juiste handvatten bieden om verzuim te voorkomen.

Kennispartner van MKB-Nederland

MKB-Nederland

25 jaar ArboNed

Als dank voor het vertrouwen, vieren we ons jubileum heel 2019 met onze klanten. Ieder kwartaal staat er een thema centraal. Via onze nieuwsbrief en onze website ontvangen geïnteresseerden iedere maand praktische hulpmiddelen, tips, aanbiedingen en maken zij kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

Bekijk ons jubileumprogramma    

cadeaus

Verzekeraars, verzekeringsadviseurs en brancheorganisaties

ArboNed heeft ook verschillende samenwerkingsverbanden met verzekeraars, brancheverenigingen en verzekeringsadviseurs. Deze zijn mogelijk ook úw partner en bieden u veel voordelen:

  • Passende verzuimbegeleiding samen met uw branche en/of verzekeraar.
  • Aantrekkelijke tarieven en kortingen.
  • Meer (administratief) gemak voor u.
  • Communicatie en uitwisseling van informatie, kennis en expertise.
  • Team van professionals werken met een aanpak passend bij uw bedrijf.

Verzekeraars Brancheorganisaties