Checklist Conflicten tijdig oplossen voorkomt verzuim

In iedere werkomgeving komen aanvaringen voor. Bijvoorbeeld bij ontevredenheid over bepaalde werkzaamheden, ruzies over vakantiedagen of pestgedrag op de werkvloer. Meestal komen medewerkers hier onderling wel uit. Lukt dat niet? Dan kunnen aanvaringen leiden tot conflicten en soms zelfs verzuim. Hoe u omgaat met een conflict kan een grote invloed hebben op de duur en het verloop. 

Gebruik de checklist en bijbehorende tips en ontdek hoe u conflicten kunt voorkomen, wat u kunt doen als conflicten spelen en welke mogelijkheden er zijn als het conflict niet meer is op te lossen.  

Bekijk hier al onze checklists.

zelf-doen

Kunt u als ondernemer zelf uw preventieve arbozaken regelen, of heeft u hier een professional voor in dienst? Dan maakt ArboNed het u graag makkelijk met praktische informatie en (gratis) hulpmiddelen, zoals instructievideo’s, checklists en stappenplannen. Meer over onze ondersteuningsniveaus.

  • Ontdek hoe u conflicten kunt voorkomen
  • Lees wat u kunt doen als conflicten spelen
  • Lees welke mogelijkheden er zijn als het conflict niet meer is op te lossen

Meer informatie

Hier leest u meer over het thema arbeidsconflicten. Benieuwd naar nog meer tips om conflicten te voorkomen en op te lossen? Bekijk dan ons webinar

Meer praktische tips:

Heeft u vragen over deze checklist of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen


Onderdeel van