Samenwerken aan een gezonde werksfeer

Werk binnen uw organisatie of team, samen met onze arbeids- en organisatiedeskundige, aan een gezonde werkdruk en een goede sfeer. Zo zijn en blijven uw werknemers met plezier aan het werk, is er minder verzuim en minder verloop. En uw PSA-beleid komt goed tot zijn recht in uw organisatie.

Offerte aanvragen

Voordelen werksfeer

In ons werk komt er steeds meer op ons af. We moeten meer gedaan krijgen, met minder mensen. Het is belangrijk dat er dan aandacht is voor de kwaliteit van het werk. Bedrijven die hier goed mee bezig zijn, worden gekenmerkt door strategische en integere organisatieprocessen, managers die op vitaliteit sturen en voldoende inspraak van werknemers. Dan ontstaat er een sfeer waarin vitaliteit tot stand kan komen, met medewerkers die energie van het werk krijgen, gemotiveerd zijn en met plezier presteren.
  
Deze werknemers zijn noemen wij ‘bevlogen’. Ze zijn productiever, maken minder fouten, zijn innovatiever en creatiever. Ze halen meer voldoening uit hun werk, hebben een hogere werktevredenheid, zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, vitaal en trots. Deze medewerkers verzuimen minder en hebben minder vaak ongelukken. Ze blijven over het algemeen langer bij hun werkgever, waardoor er minder verloop is. 

Allemaal grote voordelen in de huidige krappe arbeidsmarkt. En u kunt concreet werken aan een gezonde werksfeer in uw bedrijf!

WIE JARIG IS..

TRAKTEERT!

Boek nu een adviesgesprek met één van onze arbeids- en organisatiedeskundigen voor € 250 inclusief reiskosten. Ga met uw team aan de slag aan een betere werksfeer, meer productiviteit en minder verzuim.

Offerte aanvragen

25jaar

Zo pakken wij het aan

Als start gaat de arbeids- en organisatiedeskundige met u in gesprek om uw ambitie en vraag duidelijk te krijgen. Een heldere analyse van uw organisatie en uw mensen volgt. We zoomen daarbij altijd in op de krachten (de drive, of sterke kanten) van uw werknemers en gaan samen op zoek naar de mogelijkheden (of kansen) om uw vraagstuk aan te pakken.

Het resultaat: concrete doelen en uitgangspunten, waar de hele organisatie achter staat. Zo maken we uw werknemers samen klaar voor een vitale toekomst!

Vraag direct een offerte aan voor een adviesgesprek, of neem contact op met uw vaste contactpersoon of salessupport voor meer informatie.

werksfeer

Overige producten

Naar aanleiding van ons adviesgesprek kunnen we naar wens aan de slag met onderstaande onderzoeken of teamworkshops.

1. Werkdrukmeting / verdiepend onderzoek psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Via een vragenlijst en verdiepend gesprek brengen wij de psychosociale arbeidsbelasting (inclusief werkdruk) in kaart, maar ook de aspecten van het werk die uw werknemers juist als positief ervaren. U ontvangt een rapport op maat, dat u een goed beeld geeft van alle aspecten rond PSA in uw organisatie. Met een helder advies over wat u en uw werknemers kunnen doen om de vitaliteit te versterken.

Wat levert het op?

 • Inzicht in de werkdruk binnen uw bedrijf.
 • Weten aan welke knoppen er gedraaid moet worden om de werkbeleving te herstellen.
 • Inzicht wat uw bedrijf zelf kan oppakken op het vlak van vitaliteit.

werksfeer

2. Actieworkshops voor het team

 • Gewenst gedrag en samenwerking 
  Om te borgen dat er binnen uw bedrijf alleen sprake is van gewenst gedrag, moet iedereen binnen het team erachter staan en het als gezamenlijke verantwoordelijkheid zien. In deze actieworkshop ligt de focus op een praktische vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. Wat verwacht u van elkaar en hoe spreekt u elkaar op een opbouwende manier aan? Tijdens deze actieworkshop denkt iedereen mee en versterken we de onderlinge samenwerking binnen het bedrijf.
 • Werkdruk positief houden
  Deze actieworkshop leert werknemers kennis en vaardigheden omtrent het omgaan met werkdruk. De training kunt u ook inzetten voor leidinggevenden. We gaan dan niet alleen in op de eigen balans, maar ook op hun rol in de stresspreventie bij hun werknemers. 
 • Stressoren vs. energiebronnen
  Deze actieworkshop besteedt aandacht aan de pijnpunten (stressoren) die uw werknemers ervaren, maar ook aan wat er juist goed gaat (energiebronnen). De workshop wordt op maat gemaakt voor uw organisatie, naar aanleiding van het voorbereidende gesprek dat we met u hebben. Na afloop ontvangt u een overzichtelijk adviesrapport met daarin de belangrijkste aandachtspunten, afspraken en concrete acties.
werksfeer informatie

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen