Hoog werkplezier, laag verzuim in de technologische industrie

  • 13 december 2018 bijgewerkt

De hoge veiligheidscultuur binnen het bedrijf en de aandacht die er is voor risicomanagement, dragen bij aan het werkplezier van de werknemers van Aqualectra, klant van ArboNed. De medewerkersbetrokkenheid is hoog en het verzuim is laag. In het magazine van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, vertelt Systeem- & Procesmanager Renate van Dijk hoe Aqualectra dat doet.

De hoge veiligheidscultuur binnen het bedrijf en de aandacht die er is voor risicomanagement, dragen bij aan het werkplezier van de werknemers

Lees hier het complete interview

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Onlangs heeft Aqualectra een nieuwe Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) laten uitvoeren door ArboNed. Hiermee wilde Renate van Dijk aan de organisatie laten zien dat een onafhankelijke, externe partij dezelfde conclusies zou trekken over de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden als zij. “Het is meer dan aan de wet willen voldoen. Je laat op deze manier zien dat je je mensen serieus neemt”, zegt ze.

Meer over de RI&E

Branchegerichte aanpak 

ArboNed werkt samen met verschillende brancheverenigingen. Als werkgever biedt dit u voordelen zoals aantrekkelijke tarieven en kortingen en verzuimaanpak met gespecialiseerde kennis van uw branche. Lees hier met welke branches wij samenwerken en wat de specifieke voordelen voor u als lid zijn.

Samenwerken met de branche