Hoe brengt u het werken met gevaarlijke stoffen onder de aandacht?

Wist u dat er in ons land elk jaar drieduizend mensen overlijden door het werken met gevaarlijke stoffen? En dat nog eens een veelvoud daarvan ziek wordt door de blootstelling aan gevaarlijke stoffen? Een preventiemedewerker kan een belangrijke rol spelen in het bewust worden van de risico’s als gevolg van beroepsziekten.

werken met gevaarlijke stoffen

Presentatie met tips en links

De preventiemedewerker in uw bedrijf heeft als taak veilig en gezond werken te stimuleren en management en collega’s hierin te ondersteunen. Voor wie het lastig vindt om het thema ‘beroepsziekten’ onder de aandacht te brengen binnen zijn bedrijf, heeft de Nederlandse Vereniging van Arbeidshygiëne een overzichtelijke presentatie gemaakt. Hierin vindt u tips en links waarmee u de aandacht kunt vestigen op het werken met gevaarlijke stoffen en het voorkomen van beroepsziekten. 

Heeft u vragen over het werken met gevaarlijke stoffen en de mogelijke risico’s? Neemt u dan gerust contact met ons op via 030 299 62 77 of salessupport@arboned.nl

Training preventiemedewerker

Een preventiemedewerker is iemand die zich binnen een bedrijf - meestal naast de ‘gewone’ functie - inzet om arbeidsrisico's te verminderen en verzuim te helpen voorkomen. Elk bedrijf moet een preventiemedewerker hebben. Heeft u 25 of minder werknemers, dan mag u als directeur/eigenaar ook zelf de rol van preventiemedewerker op zich nemen.

Word preventiemedewerker in één dag: leer alles over de belangrijkste arbeidsrisico’s. Inclusief certificaat en boeken.

Meer informatie en aanmelden

Gerelateerde nieuwsberichten