Nationale Vitaliteitsweek

Van 21 t/m 27 september 2020 vindt de 6e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats. Dit keer met het thema #VitaalDigitaal, want door de corona-maatregelen zal de vitaliteitsweek online plaatsvinden. Het is een leuke inhaker om vitaliteit in uw organisatie op de agenda te zetten. Want vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek.

Nationale Vitaliteitsweek

Leefstijl

Mensen die goed in hun vel zitten, zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken. Voor u als werkgever zijn werknemers met een gezonde leefstijl dus heel waardevol en kostenbesparend. Hoewel leefstijl een persoonlijke keuze is, kunt u uw werknemers wel degelijk bewust maken van (het effect van) hun leefstijl. Er zijn een aantal thema’s waarmee u binnen uw organisatie aan de slag kan: beweging, roken, alcohol, voeding, ontspanning en slaap. Vaak zijn deze thema’s met elkaar verbonden.

Mijn vitaliteitsexpert

Kunt u op dit gebied coaching en concreet advies gebruiken? Schakel dan laagdrempelig een ervaren deskundige in: Mijn vitaliteitsexpert. U kunt hier terecht met vragen zoals:

  • Hoe zet ik vitaliteit binnen mijn bedrijf op de kaart?
  • Wat kan ik betekenen voor een werknemer met een slecht ontspanningspatroon en/of ongezonde leefstijl en voorkom ik de negatieve effecten voor zijn werk?
  • Hoe helpt een vitaliteitsplan ons (frequent) verzuim te voorkomen of verlagen?
  • Hoe bied ik een gezonde werkomgeving tijdens ploegendiensten?
  • Hoe zorg ik voor een gezonde en vitale werkomgeving in tijden van corona? 

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten