Recht om onbereikbaar te zijn

Even een appje of mailtje terwijl uw werknemer eigenlijk vrij is. Het is snel gedaan en ook fijn als hij of zij dan snel reageert. Toch worden er langzaam aan maatregelen getroffen om dit te beperken. Zo is voor werknemers in de gehandicaptenzorg in hun cao opgenomen dat zij buiten werktijd het recht op onbereikbaarheid hebben. 

Recht om onbereikbaar te zijn

Het gevoel dat werknemers ervaren door de continue druk om bereikbaar te zijn, kan op termijn voor problemen zorgen. Dat komt omdat de ervaren druk kan leiden tot stress- of burn-outklachten. Zo diende Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) begin dit jaar een conceptwetsvoorstel openbaar gemaakt voor internetconsultatie om het recht op onbereikbaarheid op te nemen in de Arbeidsomstandigheden (Arbowet). 

Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress

Het is algemeen bekend dat een beetje onbereikbaar zijn op z’n tijd is goed voor de geest en lichaam. In de huidige tijd hoeven we niet terug naar de negen-tot-vijf-mentaliteit maar belangrijk is om in drukke tijden te herstellen. Want een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? En dit zelfs leidt tot verzuim? In ons gratis webinar op 28 november aanstaande geven onze experts antwoord op deze vragen. En ook welke rol speelt leefstijl hierbij en wat kunt u zelf doen als werkgever? U kunt er ook voor kiezen het webinar op een ander geschikt moment terug te kijken. Het voordeel van het live webinar is dat u per chat vragen kunt stellen aan onze experts.

Inschrijven webinar

Praktische training van één dag

Wilt u direct aan de slag in uw bedrijf? Volg dan onze praktische training Voorkom uitval door ongezonde werkstress. Deze training is geschikt voor mkb’ers die werkstress en stress gerelateerd verzuim op de werkvloer willen voorkomen. En willen werken aan een gezonde werkdruk. Check hier data en locaties. 

Gerelateerde nieuwsberichten