ArboNed podcast: Goed omgaan met werkstress, ook in tijden van corona

De sales-buitendienst afdeling moet door de coronamaatregelen van de ene op de andere dag verplicht thuiswerken en klantbezoeken online inplannen. Dit zorgt voor stress. Want de targets - van voor de coronacrisis - moeten gehaald worden en de taken waar de salesmanagers energie van krijgen, vallen grotendeels weg. Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Bedrijfsmaatschappelijk werker Joost de Kruijter spreekt met Niels Braams, general manager bij Würth Elektronik over hij omgaat met deze mentale druk, ook op andere afdelingen in zijn bedrijf.

 

ArboNed Podcast gezond ondernemen

Want we hebben werkdruk nodig om prestaties te kunnen leveren. Maar jaarlijks neemt het ziekteverzuim door stressklachten toe. En daar komt de coronacrisis bovenop. Het einde lijkt voorlopig niet in zicht en dat kan mentaal een impact hebben op uw werknemers. Ook geeft onze collega Ronald Klee, arbeids- en organisatiedeskundige tips hoe u als werkgever goed om kunt gaan met de werkstress van uw werknemers.

Podcast ArboNed Gezond ondernemen

Bedrijfsmaatschappelijk werker Joost de Kruijter staat in de podcast van ArboNed stil bij gezond ondernemen. Hij spreekt ondernemers en hr-professionals over het zorgen voor gezonde, gemotiveerde en competente medewerkers. Want met gezonde en vitale werknemers kunnen zij namelijk blijven doen waar zij goed in zijn, ondernemen! In de podcast geven we tips over een beleid voor goede arbeidsomstandigheden en het bevorderen van de gezondheid en vitaliteit van werknemers.

*Deze podcast is opgenomen voor de tweede lockdown, afgekondigd op 14 december 2020.

Wilt u een vorige aflevering terugluisteren? Check dan onze podcast op uw favoriete kanaal (Spotify, Soundcloud, Apple Podcasts, Google PodcastStichter). 

Preventie podcasts

ArboNed voorziet u graag van informatie en praktische hulpmiddelen voor een gezond en vitaal bedrijf. Dit doen we aan de hand van kwartaalthema's. Dit was de laatste podcast-aflevering in kader van ons kwartaalprogramma.

  • In de eerste aflevering stonden we stil bij het Preventief medisch onderzoek en wat dit Enrichment Technology Company (ETC) heeft opgeleverd.
  • In de tweede aflevering namen we een kijkje bij Dubbelman Container Transporten om te kijken hoe zij de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) hebben uitgevoerd.
  • En in de derde aflevering reisden we naar Exite in Enschede om te zien hoe zij zorgde voor een veilige terugkeer naar werk na de eerste lockdown.

Preventie 2020

 

Gerelateerde nieuwsberichten