Voorkom uitval door stress

Van het langdurig verzuim valt 20% van de werknemers uit door stress. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld maar liefst 242 dagen kwijt. Als je weet dat één verzuimdag al snel € 250 kost, dan is niets doen geen optie.

Voorkom uitval door stress

Voorkom uitval

Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en samen met uw werknemers aan te pakken. Maar hoe doe je dat als werkgever? Wat zijn de signalen, hoe herken je die en vervolgens hoe bespreekt u als werkgever die met uw werknemer? Een psycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker van ArboNed kan u hierbij helpen.

Signalen

Maakt iemand een vermoeide lusteloze indruk of zijn er gezondheidsklachten? Maakt uw werknemer fouten of komt er niets uit zijn handen? Is hij prikkelbaar en vertoont hij zucht- en klaaggedrag? Het is een greep uit wat u kunt waarnemen bij uw werknemer, als u daar oog voor heeft of leert krijgen. Een verhelderend gesprek voeren over wat u ziet en merkt, is een nuttige eerste stap om zaken op tafel te krijgen.

Coachingstraject bedrijfsmaatschappelijk werker

Blijft u signalen van stress zien, zet dan tijdig de volgende stap. Met een coachingstraject leren onze bedrijfsmaatschappelijk werkers uw werknemer zijn valkuilen te herkennen en flexibiliteit te ontwikkelen. Met de tijdige inzet van  bedrijfsmaatschappelijk werk kunt u dus verzuim voorkomen.

Hulp psycholoog

Als stress en andere psychische klachten toch tot uitval leiden, helpt de psycholoog van ArboNed werknemers klachten te verminderen. Tijdens een of meerdere gesprekken met een psycholoog, richten we ons op het versterken van uw werknemer. Zodat hij sneller herstelt en weer aan het werk kan én blijft.

Gratis webinar Omgaan met werkstress, energiek aan het werk’

Tijdens het gratis webinar op 13 december van 18.30 tot 19.15 uur krijgen werknemers tips hoe zij beter met stress kunnen omgaan.  Werkgevers kunnen dit webinar gratis aanbieden aan hun werknemers via de uitnodiging in de toolkit/werkstress/toolkit. U kunt u hier aanmelden voor het webinar.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Beperken of zelfs voorkomen dat uw werknemers zich ziek melden, is van…

10 minuten