Week van de RI&E 2021

Het is volgende week de Week van de RI&E. Van 21 t/m 25 juni 2021 besteden ook wij extra aandacht aan veilig en gezond werken, met als basis de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Week van de RIE

Werken brengt risico’s met zich mee waardoor uw werknemers ziek kunnen worden of niet meer kunnen werken. Met de RI&E brengt u deze risico’s in kaart. In het Plan van aanpak legt u vervolgens maatregelen vast om deze risico’s zoveel mogelijk te minimaliseren.

Meer dan alleen een wettelijke verplichting

Wist u dat de RI&E en het bijbehorende Plan van aanpak wettelijk verplicht zijn? Maar belangrijker dan alleen de wettelijke verplichting is dat u weet hoe het ervoor staat met de arbeidsrisico’s in uw bedrijf. Én dat u weet welke passende maatregelen u moet nemen om te zorgen dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken. 

Extra voordelen

Daarnaast brengt de RI&E nog meer voordelen met zich mee. Een veilige en gezonde werkplek is essentieel als u wilt werken aan tevreden medewerkers, minder verzuim, minder personeelsverloop, een betere productiviteit met minder werkdruk en uiteindelijk dus ook minder kosten. 

Inspiratie opdoen tijdens de Week van de RI&E 

Hoe staat het ervoor met uw RI&E en Plan van aanpak? Laat u inspireren tijdens de Week van de RI&E om hiermee actief aan de slag te gaan of de punten op de i te zetten. Gebruik daarbij bijvoorbeeld onze hulpmiddelen en tips:

  1. Praktische gids voor een veilige werkomgeving  
  2. Veelgestelde vragen over de RI&E 
  3. Video: Maak een start met uw RI&E  
  4. Podcast: In gesprek over de praktijk van de RI&E (verschijnt tijdens de week van de RI&E)
  5. Corona en de RI&E: wat kunt u doen? Aanvullende COVID-19 inventarisatie

Wat kan ArboNed voor u betekenen? 

ArboNed helpt u bij het uitvoeren van uw RI&E. Of u het nu helemaal zelf wilt doen, volledig wilt uitbesteden of iets daar tussenin. 

Bekijk welke ondersteuning het beste bij u past
 

De jaarlijkse week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E.  

Gerelateerde nieuwsberichten