Coronavirus en werk: alles wat u moet weten

Op deze pagina vindt u informatie over het coronavirus in relatie tot werk en hoe werknemer en werkgever hiermee om kunnen gaan. De richtlijnen en informatie van het RIVM en de overige betrouwbare bronnen zijn leidend.

Aangepaste dienstverlening ArboNed

Om verspreiding van het coronavirus mede te voorkomen, passen wij onze dienstverlening doorlopend aan, afhankelijk van de huidige situatie. Uiteraard actualiseren wij onze maatregelen regelmatig op basis van de nieuwe inzichten en richtlijnen vanuit de overheid. Ook met betrekking tot een bezoek aan een van onze vestigingen volgen wij de richtlijnen vanuit de overheid.

 

Veelgestelde vragen

Coronavirus en ziekmelden

Werkgevers en werknemers hebben veel vragen over het ziekmelden. Wanneer zijn klachten, besmetting en voorzorgsmaatregelen in verband met het coronavirus (COVID-19) aanleiding voor ziekmelding en wanneer niet? 

Ziekmelding coronavirus covid-19

Is er volgens dit stroomschema sprake van een ziekmelding, dan geeft uw werkgever de ziekmelding op de gebruikelijke manier aan de arbodienst door. Vaak zal het gaan om kort verzuim en is een spreekuur met de bedrijfsarts niet nodig.

Overige veelgestelde vragen coronavirus en werk door werknemers

Klik hier voor alle veelgestelde vragen rond het coronavirus. Staat uw vraag hier niet tussen of heb nog andere vragen? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon, of stuur een mail naar coronavirus@arboned.nl.

Thuiswerken: tips van onze experts

Ook na corona profiteren veel werkgevers en werknemers van de voordelen van hybride werken. Lees de tips van onze experts voor gezond en prettig thuiswerken, inclusief praktische download. Of informeer bij uw werkgever naar een online (thuis)werkplekcheck.

Alles over gezond en prettig thuiswerken

 

thuiswerken door coronavirus

Maatregelen op de werkvloer

Als thuiswerken voor (een deel van) uw organisatie niet mogelijk is, helpen onderstaande adviezen de werkplek veilig te houden. Voor bepaalde beroepen/sectoren (zoals de gezondheidszorg) gelden andere adviezen. Raadpleeg hiervoor uw branche-/beroepsvereniging en de websites van RIVM en Rijksoverheid. Het dragen van mondkapjes door werknemers die hierin niet getraind zijn, werkt niet beschermend.

 • Zorg voor persoonlijke hygiëne:
  - Raak zo min mogelijk de ogen, neus en mond aan.
  - Was regelmatig de handen met water en zeep en droog af met papieren handdoekjes 
  - Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  - Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik direct weg.
 • Was servies en bestek met water en zeep, liefst op een hoge temperatuur in de vaatwasser.
 • Houd je aan 'social distancing': verminder het aantal contacten en vergroot de afstand tussen collega's (minimaal 1,5 meter). Neem de trap en ontwijk de lift. Is dit niet mogelijk, stap met maximaal twee mensen in de lift.

Check de flyer voor belangrijke maatregelen op de werkvloer.

maatregelen coronavirus

  Coronavirus en werk voor werkgevers

  Hier vind je de informatiepagina over coronavirus en werk voor werkgevers.