Tips voor uw werknemer om klachten door stress te voorkomen

Iedereen heeft wel eens stress. Dat is op zich niet erg. Maar als een werknemer te lang en te veel stress ervaart, kan hij ziek worden. En dan zit hij behoorlijk lang thuis. Als er sprake is van een burn-out, gemiddeld 242 dagen. Lees onze tips voor uw werknemer om uitval te voorkomen.

Tips voor uw werknemer om klachten door stress te voorkomen

Tip 1: Bekijk ons webinar

ArboNed organiseert een webinar speciaal voor werknemers over werkstress. Aanmelden of  terugkijken kan via arboned.nl/werknemer/werkstress.

Tip 2: Pak aan wat je kunt beïnvloeden

Hoeveel stress ervaar je nu, veel of weinig? Wat kun je anders doen om minder stress te ervaren? Bedenk daarbij: op veel dingen hebben wij geen invloed. In plaats van hier gestrest van te worden, kun je je beter richten op de dingen waar je wél invloed op hebt.

Tip 3: Lach

Lachen is gezond. Lachen verbetert onze relaties met anderen, het vergroot onze veerkracht én het vermindert stress. Ga op zoek naar momenten om meer te lachen. Wat maakt je aan het lachen, of wie? En hoe kun je ervoor zorgen dat deze momenten vaker voorkomen?

Tip 4: Beweeg

Lichaamsbeweging helpt om stress te verminderen. Ook als je hier helemaal geen zin in of tijd voor hebt. Probeer je tijdens het bewegen zoveel mogelijk op de activiteit te richten. Wat voel je? Wat zie je? En wat hoor je? Zo zorg je ervoor dat je je problemen of zorgen even loslaat.

Tip 5: Slaap voldoende

Stress kan zorgen voor slaapproblemen en te weinig slaap zorgt ervoor dat je kwetsbaarder bent voor stress. Om stress te voorkomen of klachten te verminderen, is een goede nachtrust dus belangrijk. Je bent energieker en kunt beter met problemen en uitdagingen omgaan.

Probeer elke nacht acht uur te slapen. De avond rustig afbouwen helpt hierbij.

Tip 6: Volg een workshop

ArboNed organiseert regelmatig de workshop ‘Omgaan met werkstress, energiek aan het werk’. Hiermee krijg je inzicht in wat jou energie geeft en hoe je jouw weerbaarheid versterkt, nu én in de toekomst. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Test je werkstress

Ontdek met een korte test of jij stress ervaart. Hier vind je ook meer informatie over werkstress en nog meer tips.

Alstublieft, een toolkit met hulpmiddelen

Als werkgever moet u goed voor uw mensen zorgen, maar zij zijn zelf ook verantwoordelijk voor hun gezondheid en vitaliteit. Om u te helpen stress bij uw werknemers bespreekbaar te maken en aan te pakken, hebben wij een toolkit met hulpmiddelen gemaakt die u tijdens en na de Week van de Werkstress kunt inzetten. Hierin vindt u bijvoorbeeld een pdf met bovenstaande tips voor uw werknemer en een uitnodiging voor het webinar. De toolkit is gratis en kunt u downloaden via onze website.

Vragen of advies nodig?

Heeft u vragen over het webinar, de toolkit of de aanpak en het voorkomen van psychisch verzuim, neem dan contact op met ArboNed via 030 299 64 44 of via info@arboned.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten