Unieke op data gebaseerde aanpak verzuimbegeleiding

  • Sneller, duurzaam herstel

  • Lagere verzuimkosten

  • Persoonlijke aandacht

  • Bewezen effectief

 

Neem contact op

Verzuimbegeleiding

U maakt dankbaar gebruik van de kennis en kunde van uw werknemers. Maar wat als een van uw beste mensen uitvalt? U mist dan niet alleen ervaring, maar het werk komt ook nog eens terecht op de schouders van collega's. Wat nu als werknemers die zich ziek hebben gemeld, sneller en duurzamer weer aan het werk kunnen? Dat levert u een flinke besparing op uw verzuimkosten op. Dankzij onze unieke op data gebaseerde, bewezen effectieve aanpak van verzuimbegeleiding, wordt dit realiteit. Individuele aandacht staat hierbij centraal.

Wat is verzuimbegeleiding?

Een goede verzuimbegeleiding is cruciaal voor een snelle, verantwoorde re-integratie en voor het minimaliseren van de duur van het verzuim. U bent wettelijk verplicht u bij de begeleiding van zieke werknemers te laten bijstaan door een bedrijfsarts. Die stelt na de ziekmelding binnen zes weken een Probleemanalyse en advies op, waarmee u en uw werknemer een Plan van aanpak kunnen maken voor de re-integratie. Een casemanager, bij ArboNed is dat de procesregisseur of re-integratie- en preventie-adviseur, zorgt ervoor dat alle stappen in de verzuimbegeleiding zorgvuldig en op tijd worden doorlopen.

Welke verzuimbegeleiding past bij u?

U kiest zelf hoe u het verzuim wilt aanpakken. Wij helpen u graag om de meest geschikte keuze te maken voor uw organisatie. Wilt u maximale zekerheid en inzicht in de arbokosten? Of kiest u vanwege het lage verzuim voor ons lage instaptarief? Direct actie op de dag van de ziekmelding? Of het eerst zelf even aankijken en ArboNed later inschakelen? Welke keuze u ook maakt, u kunt altijd rekenen op onze persoonlijke service bij u in de buurt. Lees hier meer over de mogelijkheden.

SNELLER SCHAKELEN BIJ

VERZUIM BETAALT ZICH UIT

Onze bewezen effectieve verzuimbegeleiding versnelt het
re-integratieproces en verlaagt uw verzuimkosten.

schakelen

Verzuimbegeleiding in de praktijk

 

Sneller weer aan het werk

Wordt een werknemer ziek, dan starten we met een vragenlijst, de Digitale verzuimvoorspeller. Dankzij 25 jaar ervaring en dataonderzoek kan ArboNed op basis van de uitkomsten voorspellen of een werknemer korter of langer dan twee weken zal verzuimen. Deze nieuwe werkwijze is revolutionair en onvergelijkbaar met (verzuim)vragenlijsten van andere aanbieders.

Voordeel is dat een werknemer (indien nodig) eerder dan gebruikelijk wordt opgeroepen voor het spreekuur. Dankzij de vroegtijdige inzet van een gerichte vervolgactiviteit, is de werknemer sneller en verantwoord weer aan het werk.

Meer informatie

Leaflet

Alles over de unieke aanpak

pdf, 1.1 MB

Unieke aanpak psychisch verzuim

Blijkt uit de Digitale verzuimvoorspeller of telefonische intake dat er sprake is van psychisch verzuim, dan ontvangt uw werknemer een aanvullende (digitale) vragenlijst. Binnen vijf werkdagen na het invullen van deze vragenlijst krijgt hij een uitnodiging voor het spreekuur van de bedrijfsarts. Zo biedt ArboNed sneller de juiste begeleiding.

Onze aanpak heeft bewezen dat het psychisch verzuim met gemiddeld 20 tot 25 dagen wordt verlaagd als de juiste interventie direct wordt ingezet. En dat scheelt aanzienlijk in uw portemonnee. 

Meer informatie

Maatwerk conform richtlijnen

ArboNed biedt met deze nieuwe aanpak bij (psychisch) verzuim een begeleidingstraject op maat dat bewezen effectief is. De aanpak voldoet aan alle eisen en richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), Verzekeringsgeneeskundige protocollen en Wet verbetering poortwachter (WVP). Vernieuwend is dat de aanpak afwijkt van de traditionele, starre tijdlijn die veronderstelt dat iedereen volgens hetzelfde tijdspad moet worden begeleid.

maatwerk

Verzuimverzekering bij inkomensverzekeraar

Heeft u een verzuimverzekering bij een van de inkomensverzekeraars waarmee wij samenwerken? Dan bieden wij u voordeel en administratief gemak in de vorm van een combipakket. Lees meer over onze samenwerkingen met verzekeraars.

contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen