Laat u inspireren door andere mkb’ers

  • 20 december 2018 aangemaakt
  • 10 januari 2019 bijgewerkt

Hoe zorg je ervoor dat de jonge bouwvakkers een mooie, lange carrière tegemoet gaan? Hoe houd je het verzuimpercentage laag? En hoe kan een Preventief medisch onderzoek het leven van uw werknemers veranderen?

Verzuim aangepakt door andere MKB'ers

Zo zorg je voor hoog werkplezier en laag verzuim

De hoge veiligheidscultuur binnen het bedrijf en de aandacht die er is voor risicomanagement, dragen bij aan het werkplezier van de werknemers van Aqualectra, klant van ArboNed. De medewerkersbetrokkenheid is hoog en het verzuim is laag. In het magazine van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, vertelt Systeem- & Procesmanager Renate van Dijk hoe Aqualectra dat doet.

Duurzame inzetbaarheid in de bouw

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor de bouw. Ook voor de jonge bouwvakker is het al een aandachtspunt. Gerrit Koster, bedrijfsleider bij Bouwgilde: “Het imago van de bouw moeten we sterk verbeteren. We moeten jonge bouwvakkers het perspectief laten zien van een mooie, lange carrière in de bouwsector. Want die is er. Daar hebben we de afgelopen jaren al een begin mee gemaakt, door in de opleiding meer aandacht te besteden aan duurzame inzetbaarheid.”

Positieve impact Preventief medisch onderzoek (PMO)

Teamleider Milieustraten Jan Hak was enthousiast toen hij hoorde dat er een Preventief medisch onderzoek (PMO) zou worden aangeboden door zijn werkgever, afvalinzamelaar Avri. “Ik moet eerlijk zeggen: het heeft best wel een impact op mij gehad.” Bekijk snel de video om te zien wat Jan hiermee bedoelt.

Meer bijzondere klantverhalen

Om het stijgend verzuim in het mkb tegen te gaan, bundelen ArboNed en MKB-Nederland de krachten en is ArboNed per juli 2018 officieel kennispartner van MKB-Nederland op het gebied van verzuim.