Ondernemersorganisaties herhalen oproep: ‘Werk thuis als dat kan’

  • Leestijd
    1 minuten
  • 12 november 2020 aangemaakt

Niet iedereen kan thuiswerken, maar om het coronavirus te bestrijden is het van belang dat iedereen die dat wél kan, dat ook zoveel mogelijk doet. MKB-Nederland, waar ArboNed kennispartner van is, en VNO-NCW roepen hun leden opnieuw op om hier navolging aan te geven. Met onze tips kunnen uw werknemers en u prettig thuiswerken.

thuiswerken

Voordelen thuiswerken

Hoewel de meeste werknemers nu niet uit eigen keuze thuiswerken en er duidelijke risico's zijn, heeft het thuiswerken ook zijn voordelen. Twee derde van de werknemers heeft het idee heeft dat ze thuis productiever zijn en thuiswerken geeft een gevoel van vrijheid.

Zeker van een goede thuiswerkplek? Check!

Met de online (thuis)werkplek-check adviseert een ergonoom uw werknemer bij het inrichten van zijn thuiswerkplek, ook als hij geen kantoorwerkplek heeft. U voldoet als werkgever aan uw verplichting om het thuiswerken zo goed mogelijk te faciliteren.

Meer informatie

Tips voor u en uw werknemers

Zaak om dat gevoel vast te houden. En houd oog voor de werknemers die fysiek en mentaal wel last hebben van het thuiswerken. Gebruik hiervoor onze tips en deel onze praktische gids voor thuiswerkers met uw werknemers.

Het thuiswerken heeft gevolgen voor de manier van leidinggeven. ArboNed-psycholoog deelt hier tips en ook in onze praktische gids 'Goed omgaan met (werk)stress' kunt u tips lezen over leidinggeven op afstand.

mkb-nederlandKennispartner MKB-Nederland

ArboNed is kennispartner van MKB-Nederland op het gebied van verzuim. Lees hier de oproep van MKB-Nederland en VNO-NCW.

Gerelateerde nieuwsberichten