PMO Persoonlijk

Het PMO Persoonlijk van ArboNed is een complete gezondheidscheck die uw werknemers snel duidelijkheid geeft over hun psychische en fysieke gezondheid. Ze krijgen inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s.

Als werkgever krijgt u met het PMO Persoonlijk inzicht in de gezondheids- en arbeidsrisico’s binnen uw organisatie. Zo kunt u uitval voorkomen én werken aan de betrokkenheid van uw mensen bij het bedrijf. Als uw werknemers vitaal zijn en met plezier voor u werken, zetten ze net die stap extra.

Direct aanvragen Voor 10 of minder werknemers

Wettelijke verplichting

U bent wettelijk verplicht uw werknemers een PMO aan te bieden. De PMO vragenlijst en aanvullend fysiek onderzoek zijn een goede stap om verzuim door uw werknemers te voorkomen. Afhankelijk van de risico’s binnen uw bedrijf kan het zijn dat er nog extra fysieke onderzoeken moeten plaatsvinden. De risico’s binnen uw bedrijf staan in de RI&E en het bijbehorende Plan van aanpak.

Zo werkt het

Het PMO Persoonlijk is een gezondheidscheck, die bestaat uit een standaard online screeningsvragenlijst voor kantoor- of productiewerknemers, aangevuld met een standaard fysiek onderzoek. De vragenlijst duurt ongeveer 20-30 minuten en gaat in op hoe werknemers hun gezondheid en leefstijl zelf ervaren.

Het fysieke onderzoek door één van onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen kan naar wens bij u op het bedrijf plaatsvinden. Het duurt zo'n 30-45 minuten en bevat:

 • Berekening van de BMI (Body Mass Index) door meten van gewicht, lengte en tailleomvang;
 • Vingerprik om cholesterol en suiker in het bloed te meten;
 • Keuze uit beeldschermonderzoek (voor beeldschermwerkers), of onderzoek van het gehoor en de longen (voor werknemers in productie-omgeving).

Meer informatie over de fysieke onderzoeken

Alle werknemers krijgen direct na het fysieke onderzoek een persoonlijk adviesgesprek. Werknemers met een verhoogd gezondheidsrisico krijgen extra aandacht.

Fases

fases pmo

Bedrijfsspecifieke groepsrapportage

Als het traject is afgerond, ontvangt u – indien gewenst – een groepsrapportage. De privacy van uw werknemers is hierbij geborgd. U krijgt helder advies hoe u en uw werknemers de gezondheid kunnen verbeteren en zo het risico op uitval kunnen verminderen. 

Onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundige bespreekt het rapport met u, persoonlijk of op verzoek telefonisch. Indien gewenst gaat uw bedrijf een vervolgtraject aan met onze deskundige, met de focus op een gezonde leefstijl om vitaal en met plezier aan het werk te gaan.

Toolkit om uw werknemers te informeren

Als u een PMO Persoonlijk uitvoert, wilt u natuurlijk maximaal resultaat en daar helpen wij u bij. Als extra service ondersteunen wij u bij het informeren en enthousiasmeren van uw werknemers. U ontvangt van ons een toolkit met een aankondigingsbericht, poster, leaflet en intranetteksten, zodat u snel en effectief uw eigen gezondheidscampagne kunt voeren. Ook is er de speciale informatiepagina voor werknemers.

De voordelen van het PMO Persoonlijk

 • Uw werknemers krijgen inzicht in hun gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s 
 • Ze zijn zich meer bewust van het belang van een goede mentale en fysieke gezondheid 
 • Met het PMO Persoonlijk voldoet u aan uw wettelijke verplichting 
 • U krijgt zicht op de oorzaken van (dreigend) verzuim, werk- en/of leefstijl gerelateerd 
 • ArboNed ondersteunt u bij de informatievoorziening voor uw werknemers
 • De fysieke onderzoeken kunnen plaatsvinden bij u in de buurt, of naar wens bij u op het bedrijf
 • Werknemers met een verhoogd risico krijgen een adviesgesprek met één van onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen 
 • U krijgt een concreet advies met conclusies en aanbevelingen 
 • Eén van onze experts bespreekt het PMO-rapport met u

Direct aanvragen

Maatwerk

Heeft u behoefte aan maatwerk en/of wilt u het PMO afstemmen op uw vitaliteitsdoelstellingen? Dan adviseren wij u het PMO Vitaal.

Meer informatie

pmo vitaal

collega

Heeft u vragen over het PMO Persoonlijk of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen