Digitale verzuimvoorspeller

Voorspelling verzuimduur dankzij unieke vragenlijst

Wordt een werknemer ziek, dan starten we met een vragenlijst, digitaal of telefonisch. Tenzij de werkgever zelf het eerste actiemoment invult. Dankzij 25 jaar ervaring en dataonderzoek kan ArboNed op basis van de uitkomsten van de unieke digitale vragenlijst (de Digitale verzuimvoorspeller) voorspellen of een werknemer korter of langer dan twee weken zal verzuimen. Deze nieuwe werkwijze is revolutionair en onvergelijkbaar met (verzuim)vragenlijsten van andere aanbieders.

Sneller weer aan het werk

De voorspelling van de verzuimduur helpt bepalen of en wanneer de werknemer een oproep krijgt voor een spreekuur van de bedrijfsarts. Voordeel hiervan is dat een werknemer (indien nodig) eerder dan gebruikelijk wordt opgeroepen voor het spreekuur. Zo kunnen wij eerder een aanpak op maat maken en weet u als werkgever al snel waar u aan toe bent. Dankzij de vroegtijdige inzet van een gerichte vervolgactiviteit, is de werknemer sneller en verantwoord weer aan het werk.

Sneller weer aan het werk

De voordelen van de Digitale verzuimvoorspeller

✓ Nauwkeurige voorspelling verzuimduur langer of korter dan twee weken.
✓ Vroegtijdige inzet van gerichte vervolgactiviteit.
✓ Tijdige oproep spreekuur bedrijfsarts.
✓ Werknemer sneller en verantwoord weer aan het werk.
✓ Lagere verzuimkosten.

 

Unieke aanpak psychisch verzuim

Als uit de Digitale verzuimvoorspeller blijkt dat er sprake is van psychisch verzuim, dan neemt uw re-integratie- en preventieadviseur (RPA) contact op met de werknemer en ontvangt hij een aanvullende (digitale) vragenlijst. Hij beantwoordt gerichte vragen over zijn voorgeschiedenis en relevante omstandigheden rond zijn psychisch verzuim. De werknemer krijgt, na het invullen van de aanvullende vragenlijst, binnen vijf werkdagen een uitnodiging voor het spreekuur van de bedrijfsarts. Zo biedt ArboNed sneller de juiste begeleiding.

Lees meer

UW WERKNEMER SNEL

EN DUURZAAM WEER BETER

Onze bewezen effectieve verzuimbegeleiding versnelt
het re-integratieproces en verlaagt uw verzuimkosten.

sneller