Arbodienst voor vrouwen?

Gisteren kwam HealthyWoman in het nieuws, een arbodienst specifiek voor vrouwen. CEO van HumanTotalCare, Michel Verwoest sprak gisteren met de NOS over de trend van een gespecialiseerde arbodienst. ArboNed, onderdeel van HumanTotalCare, erkent dat specialisatie goed is maar waarom alleen voor vrouwen?

arbodienst met unieke aanpak

Maatwerk

Iedere werknemer is uniek. Als arbodienst weten we als geen ander dat elke situatie gekenmerkt kan worden door veelvoud aan factoren zoals persoonlijkheidskenmerken, geslacht, leeftijd, opleiding maar ook de sociale context thuis of op het werk. Het is zaak om deze unieke situatie te vertalen naar preventieve en curatieve ondersteuning. Zo doen arbodiensten ArboNed, HumanCapitalCare en Mensely (ook onderdeel van HumanTotalCare) dat onder andere voor vrouwen maar ook voor werknemers met fysiek (zwaar) werk, onregelmatig werk of werknemers die te kampen hebben gehad met een ernstige ziekte of zorgen voor familie of bekenden (mantelzorgers).

Overgang en werk

HumanTotalCare leidt onze honderden bedrijfsartsen op en schoolt hen bij in het speelveld van overgangsklachten bij vrouwen. Dit doen wij continu op basis van nieuwe informatie en data die wij in de afgelopen 25 jaar verzameld hebben en in samenwerking met universiteiten en verzekeraars. De diagnose is zeer belangrijk is, want de conclusie overgang wanneer er sprake is van psychische klachten is evenzeer risicovol.

Video: overgang en werk

In deze video van Mensely, ook onderdeel van ArboNed, legt gynaecoloog Vera Haitsma de invloed van de overgang op werk uit, hoe je de signalen herkent, welke risico’s er op de loer liggen en wat u er als werkgever en werknemer kunt doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Beperken of zelfs voorkomen dat uw werknemers zich ziek melden, is van…

10 minuten