Arbodienst

Een arbodienst is een adviseur en partner op het gebied van werk en gezondheid. ArboNed is een van de meest gerenommeerde arbodiensten van Nederland.

Een arbodienst moet in het bezit zijn van het 'certificaat arbodiensten'. Dit certificaat wordt verstrekt als de arbodienst voldoet aan verschillende eisen om haar deskundigheid te garanderen. De eisen zijn vastgelegd in de Arbowet, het Arbobesluit en de Arboregeling. Het certificaat wordt verstrekt door certificerende instellingen die door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn erkend. Daarnaast kunnen arbodiensten ervoor kiezen om ook ISO-gecertificeerd te zijn. ArboNed was in 1999 de eerste landelijke arbodienst met het certificaat ISO-9001.

De voordelen van een arbodienst

Het inschakelen van een arbodienst voor verzuimbegeleiding, het beperken van de verzuimduur en het voorkomen van verzuim helpt zowel werknemers als werkgevers. Een werknemer heeft vaak te maken met vervelende persoonlijke gevolgen van (langdurig) verzuim, zoals achteruitgang in inkomen. Voor werkgevers komt de continuïteit van het werk in gevaar. En een werknemer die uiteindelijk de WIA bereikt, kost een organisatie gemiddeld 120.000 euro.

Verzuimabonnement arbodienst

ArboNed werkt als arbodienst met abonnementen op verzuimdienstverlening. We hebben vier verschillende abonnementen: Vrij, Flex, Basis en Extra. Bij alle abonnementen heeft u toegang tot de beste verzuimbegeleiding en garanties dat de acties vanuit de Wet verbetering poortwachter op tijd worden uitgevoerd. De wijze van betaling verschilt. Verder biedt ArboNed meerdere diensten aan op het gebied van preventie en voorkomen van verzuim. Deze staan los van het abonnement en kunnen aanvullend afgesloten worden. 

Bekijk onze verzuimabonnementen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 64 44

Belafspraak
inplannen