De arbeids- en organisatiedeskundige als specialist

Elk bedrijf heeft een doel voor ogen. Om dit doel te halen, zijn bevlogen, vitale werknemers nodig, die op een gezonde manier aan het werk zijn en blijven. Arbeids- en organisatiedeskundigen adviseren en stimuleren u en uw organisatie om een werkcultuur te creëren met ruimte voor bevlogenheid en vitaliteit. Zo werkt u aan het verminderen van verzuim en het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers.

arbeids- en organisatiedeskundige

Naar duurzaam inzetbare medewerkers

Bevlogen en vitale werknemers zijn niet alleen duurzaam inzetbaar, ze zijn ook productiever (+ 18%), efficiënter (+12%), verzuimen minder (-25%) en maken minder fouten/ongelukken (-60%). Zij zetten al hun mogelijkheden en talenten in om hun werk zo goed mogelijk te doen.

Onze arbeids- en organisatiedeskundigen werken graag met u samen. Zij adviseren u hoe u bevlogenheid en vitaliteit stimuleert en zo de duurzame inzetbaarheid bevordert. Bijvoorbeeld door na te gaan waar uw organisatie op dit moment staat en wat u zou kunnen optimaliseren. Of u volgt bijvoorbeeld de actieworkshop Duurzame Inzetbaarheid.

Aandacht voor verzuim

Arbeids- en organisatiedeskundigen houden zich ook bezig met verzuim, met name verzuim door stress. Dat is een belangrijk aandachtspunt, want stress is de oorzaak van een kwart van het langdurend verzuim. Bij jongeren tot 35 jaar ligt het percentage zelfs boven de 50%.

Verzuim door stress is een groeiend probleem, maar gelukkig kunt u stressgerelateerd verzuim voorkomen. Arbeids- en organisatiedeskundige werken hiervoor nauw samen met de andere kerndeskundigen binnen ArboNed, zoals de bedrijfsarts. Samen adviseren ze u hoe u verzuim kunt voorkomen. Daarbij ligt de focus op psychosociale arbeidsbelasting (PSA), waar werkstress onder valt.

Via vragenlijsten en interviews brengen arbeids- en organisatiedeskundigen bijvoorbeeld in beeld hoe het staat met de werkstress in uw organisatie. Zij voeren verzuimanalyses uit en bespreken de trends, verbanden en mogelijke oplossingen met u.

De voordelen van een arbeids- en organisatiedeskundige op een rij

We zetten nog even de voordelen van het inschakelen van arbeids- en organisatiedeskundige van ArboNed voor u op een rij:

  • Zij zijn expert en kritische sparringpartner op het raakvlak van mens, werk en organisatie.
  • Zij geven zicht op wat er speelt en welke patronen invloed hebben op het functioneren van uw organisatie.
  • Zij analyseren, normaliseren en denken mee welke stappen uw organisatie verder helpen om uw doelen te bereiken en uw menselijk kapitaal optimaal in te zetten.

De arbeids- en organisatiedeskundige van ArboNed

De arbeids- en organisatiedeskundigen van ArboNed adviseren over hoe u een optimale organisatiecultuur creëert, hoe u de meeste invloed op verzuim kunt uitoefenen en duurzame inzetbaarheid stimuleert. Zij analyseren en onderzoeken wat voor uw organisatie van belang is.  

Daarnaast geven ze trainingen en workshops over verschillende thema’s:

  • Werkstress;
  • Werkplezier;
  • Het versterken van leidinggevenden in het omgaan met verzuim;
  • Het stimuleren van bevlogenheid en het versterken van samenwerking binnen teams.

Mijn organisatie-expert

Bevlogen werknemers zijn productiever, verzuimen minder en maken minder fouten en ongelukken. Dat betekent uiteindelijk meer winst, minder verloop en meer groei. Wilt u ook meer bevlogenheid in uw team? Schakel dan Mijn organisatie-expert in.

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…
10 minuten