Uitval door werkstress voorkomen

 

 

 

 

Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Van het langdurend psychisch verzuim (>6 weken), valt een kwart van de werknemers uit door stress. Dit aandeel stijgt al jaren. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld ruim 8 maanden kwijt. Als u weet dat één verzuimdag al snel € 250 kost, dan is niets doen geen optie. Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken.

Voorkom verzuim door werkstress

Hoge kosten langdurend psychisch verzuim grote zorg voor mkb’er

Het gemiddelde verzuim in Nederland van medewerkers in het mkb (200 medewerkers) is in de eerste helft van 2018 gestegen naar 3,7% ten opzichte van 3,5% in 2017. Men is niet alleen vaker ziek, ook het herstel duurt langer. Van het langdurend verzuim (> 6 weken) valt 34% uit door psychische klachten. Lees hier het hele bericht met alle cijfers en de toelichting.

infographic werkstress

Check uw stressniveau

Achtergrond
  • Start
  • 1
  • 2
  • 3
  • Uitslag

Werkstress test
Ervaart u te veel stress?

Doe de test!

Heeft u de afgelopen maand gepiekerd?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Voelde u zich de afgelopen maand lusteloos?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Was u de afgelopen maand gespannen?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Ik ben:

Bekijk de uitslag!

 

Voorkom uitval door stress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Maar uitval door stress kunt u voorkomen. Klik hier voor tips en andere oplossingen.

Uitval door stress voorkomen

Toolkit omgaan met werkstress

Ondernemers kunnen onderstaande toolkit gebruiken om werkstress te helpen herkennen en voorkomen. U krijgt praktische tips om beter met stress om te gaan en praktische handvatten om verzuim door stress te voorkomen. 

Gratis toolkit met hulpmiddelen

Stress in beeld

Hoe ontstaat stress?

 

Ervaringsdeskundigen aan het woord 

 

Veelgestelde vragen over werkstress

Is werkstress hetzelfde als stress? Wat zijn de symptomen van werkstress? En wat is een burn-out? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord in onze veelgestelde vragen.

Alles over werkstress uitgelegd

Week van de Werkstress 2018

Focus van de Week van de Werkstress (12 tot en met 15 november) lag dit jaar op preventie en het vergroten van werkplezier. De organisatie was in handen van OVAL, branche voor duurzame inzetbaarheid. Klik hier voor meer informatie.

logo

Kennissessies Van Werkstress naar Werkplezier

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland en kost het bedrijfsleven veel geld. Als u investeert in werkplezier, verdient zich dat terug. Bevlogen werknemers zijn productiever, verzuimen minder, maken minder fouten, hebben minder ongelukken, zijn innovatiever en creatiever en ze blijven langer bij hun werkgever.

ArboNed organiseerde in het kader van de Week van de Werkstress 2018 gratis kennissessies 'Van Werkstress naar Werkplezier' door het hele land. Op onze regionale pagina's leest u het verslag van de sessies.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen