Ligt u weleens wakker van uw werk?

 

Bel onze gratis advieslijn speciaal voor ondernemers.

 

030 299 60 60

 

 

Als MKB-speler en expert op het gebied van psychisch verzuim staat ArboNed extra stil bij de werkstress van u als ondernemer. Bijvoorbeeld omdat u vermoedt dat privézaken van uw werknemer zijn werk beïnvloeden? Of omdat uw beste werknemers niet goed kunnen samenwerken? Of zijn uw werknemers zó betrokken dat u bang bent dat het te veel voor ze wordt? ArboNed helpt u hierbij.

Verminder en voorkom verzuim door werkstress

Gratis advieslijn beter omgaan met stress

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. De overheid vraagt hiervoor aandacht met de Week van de Werkstress. Speelt stress ook bij u op de zaak? ArboNed helpt u gratis en vrijblijvend. Tijdens de hele maand november heeft ArboNed een speciale advieslijn opgesteld. Zo kunt u uw zorgen vrijblijvend delen met één van onze bedrijfsmaatschappelijk werkers. Zij denken direct met u mee en helpen verzuim door werkstress te verminderen.

Bel de ArboNed advieslijn op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur.

030 299 60 60

Week van de Werkstress

13 tot en met 16 november staat in teken van Week van de Werkstress. ArboNed staat op meerdere manieren stil bij het herkennen van stress en voorkomen van verzuim door stress. Veel ondernemers ervaren namelijk geregeld stress. Door een hoge werkdruk, veel (financiële) verantwoordelijkheden, maar ook door zorgen met of over hun werknemers. ArboNed heeft een toolkit samengesteld die deze ondernemers kan helpen. Zo geven we praktische tips om beter met stress om te gaan en bieden we praktische handvatten om verzuim door stress te voorkomen. 

Gratis toolkit met hulpmiddelen

 

 

Week van de Werkstress logo

Achtergrond
  • Start
  • 1
  • 2
  • 3
  • Uitslag

Werkstress test
Ervaart u te veel stress?

Doe de test!

Heeft u de afgelopen maand gepiekerd?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Voelde u zich de afgelopen maand lusteloos?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Was u de afgelopen maand gespannen?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Ik ben:

Bekijk de uitslag!

Wat doet ArboNed om verzuim door stress te voorkomen?

Training 'Omgaan met verzuim door stress'

ArboNed heeft een speciale training voor leidinggevenden en HR-adviseurs om de vervelende gevolgen van stress te voorkomen. Bij de training 'Omgaan met verzuim door stress' leert u stress te herkennen en begrijpen. Ook krijgt u handvatten bij het omgaan met werkdruk en stress om zo verzuim door stress te voorkomen. U ontvangt nu € 95 korting op deze training met de code TRSTRESS2017(geldig tot 1 januari 2018).

Boek direct de training met korting

Direct inzicht in risico's

Werken uw werknemers zo hard dat u bang bent dat ze uitvallen? Met een preventief medisch onderzoek (PMO) van ArboNed brengt u de gezondheid van uw werknemers in kaart. Zo kunt u gericht maatregelen treffen en zo uitval voorkomen. Bijvoorbeeld met de leefstijlprogramma’s van ArboNed.

Psychosociale begeleiding

Uit onderzoek van TNO blijkt dat werkgerelateerd verzuim vaak door psychische klachten wordt veroorzaakt. Het kan langdurig verzuim tot gevolg hebben. Met psychosociale begeleiding ondersteunen de bedrijfsmaatschappelijk werkers van ArboNed u en uw werknemers om (langdurig) uitval te voorkomen

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

U bent wettelijk verplicht beleid op Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) te hebben. Daarin wordt de aanpak op onwenselijke situaties vastgelegd, waaronder te hoge werkdruk. Heeft u al een PSA beleid? En welke zaken moet u in zo’n beleid benoemen? 

Slapen en werk

Ligt u weleens wakker van het werk? Maar liefst ongeveer 30% van de Nederlanders heeft slaapklachten. Voor mensen met onregelmatige werktijden ligt dit percentage zelfs tussen de 42% en 68%. Slaapproblemen kosten de Nederlandse economie jaarlijks naar schatting 3 tot 4,5 miljard euro. Niet goed slapen heeft  grote invloed op werk. Het leidt tot hoger verzuim, meer ongevallen en lagere productiviteit. 

Veelgestelde vragen over werkstress

Is werkstress hetzelfde als stress? Wat zijn de symptomen van werkstress? En wat is een burn-out? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord in onze veelgestelde vragen.

Alles over werkstress uitgelegd

Wat kan een bedrijfsmaatschappelijk werker van ArboNed voor u doen?

Er zijn verschillende soorten stress bij werkgevers. Soms heeft te maken met financiële onzekerheid of een hoge werkdruk. Maar een niet onbelangrijke stressor is ‘gedoe’ onder personeel. Wij interviewen Sheila Peeters, bedrijfsmaatschappelijk werker bij ArboNed. Wat kan zij voor u betekenen?

Lees het interview

Stress in beeld

Hoe ontstaat stress?

 

Ervaringsdeskundigen aan het woord 

 

Hoe houdt u werk en privé in balans?

Tijdens het webinar ‘Omgaan met werkstress, energiek aan het werk’, krijgt u - in de vorm van een online training - in drie kwartier inzicht en tips hoe u beter met werkstress kunt omgaan. Hiernaast ziet u een samenvatting van het webinar.

Complete webinar terugzien?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen