Uitval door werkstress voorkomen

 

 

 

 

Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Van het langdurend psychisch verzuim (>6 weken), valt een kwart van de werknemers uit door stress. Dit aandeel stijgt al jaren. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld ruim 8 maanden kwijt. Als u weet dat één verzuimdag al snel € 250 kost, dan is niets doen geen optie. Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken.

Voorkom verzuim door werkstress

Hoge kosten langdurend psychisch verzuim grote zorg voor mkb’er

Het gemiddelde verzuim in Nederland van medewerkers in het mkb (<200 medewerkers) is in de eerste helft van 2018 gestegen naar 3,7% ten opzichte van 3,5% in 2017. Men is niet alleen vaker ziek, ook het herstel duurt langer. Van het langdurend verzuim (> 6 weken) valt 34% uit door psychische klachten. Lees hier het hele bericht met alle cijfers en de toelichting.

infographic werkstress

Check uw stressniveau

Achtergrond
  • Start
  • 1
  • 2
  • 3
  • Uitslag

Werkstress test
Ervaart u te veel stress?

Doe de test!

Heeft u de afgelopen maand gepiekerd?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Voelde u zich de afgelopen maand lusteloos?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Was u de afgelopen maand gespannen?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Ik ben:

Bekijk de uitslag!

Toolkit omgaan met werkstress

ArboNed staat op meerdere manieren stil bij het herkennen van stress en voorkomen van verzuim door stress. ArboNed heeft een toolkit samengesteld die ondernemers kan helpen bij het herkennen en voorkomen van werkstress. Zo geven we praktische tips om beter met stress om te gaan en bieden we praktische handvatten om verzuim door stress te voorkomen. 

Gratis toolkit met hulpmiddelen

Voorkom uitval door stress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Maar uitval door stress kunt u voorkomen. Klik hier voor tips en andere oplossingen.

Uitval door stress voorkomen

Kennissessies Van Werkstress naar Werkplezier

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland en kost het bedrijfsleven veel geld. Als u investeert in werkplezier, verdient zich dat terug. Bevlogen werknemers zijn productiever, verzuimen minder, maken minder fouten, hebben minder ongelukken, zijn innovatiever en creatiever en ze blijven langer bij hun werkgever.

Wilt u weten hoe ook u kunt profiteren van werkplezier bij u op de zaak? Meld u aan voor één van de kennissessies 'Van Werkstress naar Werkplezier', die plaatsvinden op vijf locaties verspreid over het land.

Ik meld mij aan

Stress in beeld

Hoe ontstaat stress?

 

Ervaringsdeskundigen aan het woord 

 

Veelgestelde vragen over werkstress

Is werkstress hetzelfde als stress? Wat zijn de symptomen van werkstress? En wat is een burn-out? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord in onze veelgestelde vragen.

Alles over werkstress uitgelegd

Week van de Werkstress 2018

Dit jaar ligt de focus van de Week van de Werkstress op preventie en het vergroten van werkplezier. De organisatie is in handen van OVAL, branche voor duurzame inzetbaarheid. Hoe gaat u preventie van werkstress in uw organisatie op de agenda zetten? Hoe verlegt u de aandacht naar werkplezier? Hoe komt u te weten welke buffers uw individuele medewerkers inzetten om werkstress tegen te gaan? Sluit aan bij de Week van de Werkstress 2018! Klik hier voor meer informatie.

logo

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen