Een gezond bedrijf levert veel op
 • Vitale medewerkers melden zich minder vaak ziek
 • Ze hebben meer energie en zijn duurzaam inzetbaar
 • Hierdoor daalt het verzuim en daarmee uw kosten

 

i love my job

Een gezond bedrijf levert veel op

In deze krappe arbeidsmarkt heeft u uw medewerker hard nodig. Het belang van een gezonde en vitale werkvloer is daarom groter dan ooit. Want gezonde en vitale medewerkers verzuimen minder, zijn productiever en ervaren minder stress. Goed nieuws: u kunt uw medewerkers helpen hun gezondheid te verbeteren, bijvoorbeeld via een Preventief medisch onderzoek (PMO). En u kunt meer doen voor de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Wij geven u graag tips. 

Zelf doen Wat houdt dit in?

 1. Checklist voor een gezond bedrijf

  Gezond ondernemen begint bij het basiscontract. Heeft u een verzuimabonnement bij ArboNed, dan voldoet u aan de eisen die de Arbowet stelt in artikel 14a rond het uitvoeren van uw wettelijke taken…

 2. Praktische gids: Een gezond bedrijf levert veel op

  Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en melden zich minder vaak ziek. Het goede nieuws is dat u uw werknemers hierbij kunt ondersteunen. Bijvoorbeeld met de tips uit onze praktische gids.

Samen doen Wat houdt dit in?

 1. Mijn vitaliteitsexpert

  Direct aan de slag met de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers? Schakel dan de hulp van onze professionals in. Belangrijk, want mensen die goed in hun vel zitten hebben meer energie, zijn minder snel gestrest en hebben meer zin om te werken.

Laten doen Wat houdt dit in?

 1. PMO Persoonlijk

  Het PMO Persoonlijk van ArboNed is een complete gezondheidscheck die uw medewerkers snel duidelijkheid geeft over hun mentale en fysieke gezondheid. Ze krijgen inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s.

 2. PMO Vitaal

  Het PMO Vitaal bestaat uit een op maat gemaakte online vragenlijst voor uw werknemers. Daarnaast ondergaan uw werknemers een fysiek onderzoek op maat. Samen met ArboNed bepaalt u de inhoud van het PMO Vitaal, zodat het onderzoek volledig aansluit bij de doelstellingen van uw organisatie.

 3. (online) Vitaliteitsworkshops

  De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Hoe ongezond uw medewerkers eten, of ze roken, alcohol drinken, te weinig bewegen, slecht slapen. Al die leefstijlfactoren hebben invloed op hun gezondheid. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige maakt uw medewerkers bewust van de impact van hun leefstijl en biedt praktische tips voor gedragsverandering.

 4. ePMO

  Het ePMO is een online vragenlijst die ingaat op hoe werknemers hun gezondheid en leefstijl zelf ervaren. Na het invullen ontvangen de deelnemers een persoonlijk rapport en waar nodig een adviesgesprek. Vanaf vijftien deelnemers kunt u een groepsrapportage ontvangen waarmee u inzicht krijgt over hoe uw mensen hun werk beleven, waar ze energie van krijgen en wat hen stress oplevert.

 5. Leefstijlcoaching

  Een gezonde leefstijl en een vitaler leven voor uw medewerker, dat is het doel van onze leefstijlcoaching. Uw medewerker krijgt individuele begeleiding en werkt aan een persoonlijk actieplan. Via kleine aanpassingen naar blijvend resultaat.

 6. Online workshop Gezond thuiswerken

  Steeds meer mensen werken hybride: gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk thuis. Hoe zorgt u er nu voor dat uw medewerkers ook thuis prettig en gezond kunnen blijven werken? Met de online workshop…

Een gezond bedrijf start met een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Startpunt voor een gezond bedrijf is de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Hiermee brengt u de risico's binnen uw bedrijf in kaart, zodat u de gezondheid en veiligheid in het bedrijf kunt bevorderen. Het is een onmisbaar instrument om uw werknemers gezond, veilig en met plezier aan het werk te houden. En zodoende ook flink te besparen op uw bedrijfskosten. De inhoud van uw PMO, stemmen wij af op de risico's die in de RI&E staan. 

Heeft u vragen over hoe u de duurzame inzetbaarheid kunt vergroten?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen