Gevolgen wijzigingen Arbowet 2017

  • Leestijd
    2 minuten
  • 07 februari 2017 aangemaakt
  • 07 november 2019 bijgewerkt

Op 24 januari jongstleden heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) aangenomen. De wet gaat per 1 juli aanstaande in. Reden voor de regering om de wet te herzien, is dat de arbeidsmarkt verandert en de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking steeds belangrijker wordt.

Gevolgen wijzigingen Arbowet 2017

Wat verandert er?

Met deze vernieuwde wet komt er meer aandacht voor preventie. Ook versterkt het de betrokkenheid van werkgevers en werknemers, de rol van de preventiemedewerker én het verbetert de randvoorwaarden van het handelen van de bedrijfsarts. Daarbij komt er meer aandacht voor beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten.

U vindt hier een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in de vernieuwde Arbowet plus een toelichting daarop in de leaflet Wijzigingen Arbeidsomstandighedenwet.

Gratis webinar

Op dinsdag 11 april om 19.00 uur organiseert ArboNed een webinar waarin onze experts in drie kwartier vertellen wat de wijzigingen in de Arbowet voor werkgevers betekenen. Deelnemen is gratis en eenvoudig te regelen door u nu aan te melden.

Gerelateerde nieuwsberichten