Regel uw basiscontract

  • Leestijd
    2 minuten
  • 02 januari 2020 aangemaakt
  • 02 maart 2020 bijgewerkt

Als werkgever bent u voor de Arbowet verplicht een basiscontract te hebben. Ook als u maar één werknemer in dienst heeft met een nul-urencontract. De wetgever vindt dat werkgevers, werknemers en arbodienstverleners gebaat zijn bij duidelijke afspraken. Daarom zijn een aantal basisregels opgesteld, die moeten terugkomen in het basiscontract. Gemakkelijk en snel uw basiscontract regelen, op een moment dat het u uitkomt? Lees snel verder.

Voldoe aan de Arbowet: regel uw basiscontract

Wat is een basiscontract?

In het basiscontract staat beschreven bij welke taken u zich laat ondersteunen door een arbodienstverlener, een aantal belangrijke bepalingen wat betreft de bedrijfsarts en de verplichting van een klachtenprocedure. En in het basiscontract moet staan hoe het overleg van de bedrijfsarts met de preventiemedewerker en de ondernemingsraad (OR) is geregeld. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een korte animatie gemaakt over het basiscontract:

Lees hier alle punten waaraan een basiscontract moet voldoen of check de factsheet die het Ministerie van SZW heeft opgesteld. 

Snel geregeld

Het opstellen van een basiscontract moet dus voldoen aan alle wettelijke eisen. Bij ArboNed regelt u het basiscontract gemakkelijk en snel online, met een paar klikken op de knop. Door het afsluiten van een verzuimabonnement dat bij uw onderneming past, bent u verzekerd van een basiscontract. Zo regelt u uw basiscontract op een moment dat het u uitkomt, dat kan ook ’s avonds, of in het weekend zijn.

Verzuimabonnement dat bij uw onderneming past

Met een verzuimabonnement bij ArboNed bent u aangesloten bij een van de meest gerenommeerde arbodiensten van Nederland. U bepaalt hoe én wanneer wij in actie komen. Scherp op de bal zitten en direct actie op de dag van de ziekmelding? Of het eerst even aankijken, zelf de regie pakken en later ArboNed inschakelen? U beslist zodat het abonnement het best bij uw onderneming past.

Direct basiscontract afsluiten

Training preventiemedewerker

In het basiscontract wordt gesproken over het contact van uw preventiemedewerker met de bedrijfsarts. Heeft u nog geen preventiemedewerker aangesteld? ArboNed leidt (aankomende) preventiemedewerkers op in een praktische training van één dag. 

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten