Arbeidsconflicten
 • Los conflicten tijdig op en voorkom verzuim
 • En werk zo aan een prettige werksfeer
 • Kostenbesparing: lager verzuim, hogere productiviteit

Bekijk oplossingen

Arbeidsconflicten

Arbeidsconflicten

Waar mensen werken, zijn spanningen of aanvaringen. Bijvoorbeeld bij ontevredenheid over bepaalde werkzaamheden, ruzies over vakantiedagen of pestgedrag op de werkvloer. Meestal zijn het situaties waar medewerkers onderling prima uitkomen. Lukt dat niet? Dan kan dat leiden tot arbeidsconflicten of zelfs verzuim. Hoe u omgaat met conflicten kan een grote invloed hebben op de duur en het verloop.

ArboNed helpt u bij het voorkomen en oplossen van arbeidsconflicten op de manier die het best bij u past: doet u het zelf met hulp van onze online hulpmiddelen? Besteedt u liever alles uit? Of kiest u voor een middenweg? 

Zelf doenWat houdt dit in?

 1. Video arbeidsconflicten

  Ziekmelding bij een arbeidsconflict, en dan?

  Conflicten probeert u tijdig op te lossen. Toch kunt u niet altijd voorkomen dat uw medewerker zich ziek meldt bij een conflict. Wat kunt u als werkgever dan doen?

 2. Checklist arbeidsconflicten

  Checklist Conflicten tijdig oplossen voorkomt verzuim

  Door arbeidsconflicten te voorkomen werkt u aan een prettige werksfeer, zijn uw medewerkers gemotiveerder en productiever en voorkomt u verzuim. Wat kunt u doen om conflicten te voorkomen? En hoe lost u ze op? Ontdek het met deze checklist. 

Samen doenWat houdt dit in?

 1. Webinar

  Gratis webinar Conflicten tijdig oplossen voorkomt verzuim

  Hoe voorkomt u arbeidsconflicten? Hoe kan de bedrijfsmaatschappelijk werker bemiddelen bij een conflict? En wat kunt u doen als u er niet meer uitkomt met uw medewerker? Bekijk ons gratis webinar en ontvang tips en handvaten van onze professionals.

 2. Mijn Organisati-expert

  Mijn Organisatie-expert

  Is de sfeer in uw bedrijf goed en zijn uw medewerkers met plezier aan het werk? Dan is de kans op arbeidsconflicten kleiner. Wilt u de werkcultuur in uw bedrijf ook verbeteren? Zet dan Mijn Organisatie-expert in.

Laten doenWat houdt dit in?

 1. Duurzame samenwerking

  Duurzame samenwerking

  Zijn er in uw werkomgeving onderlinge spanningen, en bent u bereid het gesprek aan te gaan en er samen uit te komen? Schakel dan Duurzame Samenwerking en krijg hulp van de bedrijfsmaatschappelijk werker.