Werkstress bij de werkgever

U heeft een eigen bedrijf en werkt keihard. De business gaat goed en nieuwe klanten kloppen bij u aan. En toch ligt u ’s nachts wel eens wakker. U kunt stress ervaren om verschillende redenen. Wat u kunt doen om deze stress te verminderen of zelfs te laten verdwijnen, leest u in dit artikel.

Aanleidingen voor stress
Er zijn verschillende soorten stress bij werkgevers. Soms heeft het te maken met financiële onzekerheid of een (te) hoge werkdruk. Een andere keer maakt u zich zorgen vanwege ‘gedoe’ onder uw personeel. Wat nu als een werknemer zich ziekmeldt vanwege deze onenigheid? Dan moet u zijn loon doorbetalen. En wie neemt zijn werk over? Logisch dat een dergelijke situatie u slapeloze nachten kan bezorgen.

Sheila Peeters, bedrijfsmaatschappelijk werker bij ArboNed: “Voor een werknemer die op zijn werk niet lekker in zijn vel zit, is ziek melden soms een uitweg. Dat is voor een werkgever niet altijd even goed te begrijpen. Hij heeft een enorme verantwoordelijkheid en de gevolgen van zo’n ziekmelding zijn voor zijn rekening. In zo’n geval kan het lonen om een bedrijfsmaatschappelijk werker in de arm te nemen.”

Communicatie is het sleutelwoord

Wat kan een bedrijfsmaatschappelijk werker betekenen in zo’n situatie? “In eerste instantie luisteren,” legt Sheila uit. “De ondernemer moet gehoord worden. Wat is precies zijn probleem en wat voor gevolgen heeft deze ziekmelding voor hem? En misschien nog wel belangrijker: is er al nagedacht over een eventuele oplossing?”

Communicatie blijkt hier het sleutelwoord. En liefst niet pas als het eigenlijk al te laat is, in dit geval dus als de ziekmelding al een feit is. “Het is belangrijk om oren en ogen open te houden en vroegtijdig met elkaar in gesprek te gaan, bijvoorbeeld door middel van een regelmatig werkoverleg,” vindt Sheila. “Sta ervoor open ook dingen te bespreken die ongemakkelijk zijn. Wacht niet totdat iemand bijna uitvalt. Als je weet dat communicatie niet jouw sterke punt is, haal er dan iemand bij. Iemand uit het bedrijf die een goede luisteraar is. Of schakel een bedrijfsmaatschappelijk werker in. Wij kunnen verbinden en hebben oog voor eventuele tegengestelde belangen.”

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Blijft u in gesprek met uw werknemers, al dan niet met behulp van een bedrijfsmaatschappelijk werker, dan zullen zij zich gewaardeerd voelen en met plezier van hun werk gaan. Als uw werknemers in hun kracht staan, zullen ze floreren in hun werk. En gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Dat scheelt niet alleen hen, maar ook u als werkgever de nodige werkstress.

Direct aan de slag met een optimale organisatiecultuur
Bevlogen werknemers zijn productiever, efficiënter, verzuimen minder en maken minder fouten/ongelukken. Dit leidt uiteindelijk tot meer winst, minder verloop en meer groei. Kunt u coaching en concreet advies gebruiken hoe u van uw organisatie een bevlogen organisatie maakt? Schakel dan laagdrempelig een ervaren arbo-deskundige in: Mijn organisatie-expert.

portretfoto Sheila Peeters

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen