ArboNed helpt mkb’ers bij alle (preventieve) arbozaken

Als ondernemer wilt u één ding: ondernemen. Doen waar u goed in bent. Wanneer u tegelijkertijd ook werkgever bent, kan er ook ‘gedoe’ op uw bord liggen, waar u misschien helemaal niet voor in de wieg bent gelegd.

ArboNed helpt mkb’ers bij alle (preventieve) arbozaken

Bij wie kunt u dan terecht voor hulp en advies? Iemand die u begrijpt. Iemand die snapt hoe het werkt in uw branche en die weet wat er in uw omgeving speelt. Die uw taal spreekt en wiens kennis en ervaring bewijzen dat hij er helemaal voor u is. Iemand die u altijd kunt bellen voor een persoonlijke afspraak, maar die u net zo makkelijk via de digitale wegen bereikt.

Maar vooral: iemand die de zaken voor u regelt, waar u niet op zit te wachten. Zaken die soms klein lijken, maar grote impact kunnen hebben. Zaken die uw bedrijf gezond houden. Onder andere door de mensen in uw bedrijf gezond te houden. Wij zorgen er graag voor dat u kunt blijven doen waar u goed in bent!

Gezond ondernemen. Daar zijn wij voor.

 

Uw (preventieve) arbozaken goed geregeld

Hoe kan ArboNed uw organisatie helpen met alle arbozaken? Bekijk de mogelijkheden hier.

1.    Verzuimabonnementen

Verzuim verlagen en voorkomen, met een aanpak die bij u past. Bij ArboNed kiest u zelf hoe u verzuim wilt aanpakken. Wilt u zelf de volledige regie behouden, legt u de coördinerende rol liever bij ons of hebt u behoefte aan een intensievere aanpak dan alleen de Wet verbetering poortwachter voorschrijft?

Hiermee voldoet u gelijk aan uw wettelijke verplichting. De Arbowet stelt het hebben van een overeenkomst tussen werkgever en arbodienstverlener namelijk verplicht. Dit wordt het ‘basiscontract’ genoemd. Hierin zijn de minimale afspraken over de dienstverlening vastgelegd.

2.    Preventief medisch onderzoek

Met een Preventief medisch onderzoek (PMO) krijgen u en uw mensen inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid in combinatie met werk en leefstijl. En adviezen om dit te verbeteren. ArboNed biedt drie verschillende PMO's, afgestemd op uw wensen.

3.    Risico-inventarisatie en -evaluatie

Met een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) brengt u alle risico’s in kaart, zodat u deze gericht kunt aanpakken. De professionals van ArboNed ondersteunen u graag bij de toetsing of de gehele uitvoering én de vastlegging van de RI&E.

4.    Psychosociale arbeidsbelasting

Maar liefst een derde van het verzuim heeft een psychische oorzaak. Als het gaat om werkgerelateerde oorzaken, dan heeft psychisch verzuim vooral te maken met de psychosociale arbeidsbelasting (PSA). ArboNed biedt verschillende diensten op het gebied van psychosociale begeleiding om uitval te voorkomen.

5.    Trainingen

ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor werkend Nederland als het gaat om gezond en veilig werken. Met de trainingen en webinars kunt u als werkgever uw verzuim aanpakken én voorkomen.

6.    Keuringen

Het is belangrijk om regelmatig te onderzoeken of uw werknemers in staat zijn te voldoen aan de (zware) eisen die het werk aan hen stelt, zodat ze zichzelf én anderen niet in gevaar brengen. Voor bepaalde beroepen zijn medische keuringen zelfs verplicht.

7.    Mijn preventie-expert

Wilt u alles op het gebied van verzuimpreventie goed op orde hebben? Boek dan direct Mijn preventie-expert, een dienst die u los kunt afnemen.

8.    Werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek kan op iedere werkplek worden verricht, van productieomgeving tot op kantoor. Via een korte vragenlijst brengen wij de werkplek, werkgedrag en werkorganisatie van de werknemer in beeld.

Gerelateerde nieuwsberichten