Praktische gids: Goed omgaan met werkstress, ook in tijden van corona

Leestijd
4 minuten
07 oktober 2022 bijgewerkt

Werken is gezond en werkdruk is niet persé slecht. Sterker: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren. Toch neemt het aantal werknemers met stressklachten jaarlijks toe. En hoewel we het effect nog niet zien in de verzuimcijfers, kan de coronacrisis verder bijdragen aan het ervaren van stress. Hoe gaat u hier goed mee om bij uzelf en uw werknemers?

Download de gids

werkstress

Coronavirus en werk(stress)

Voorlopig lijkt het einde van de coronacrisis niet in zicht. Dat kan fysiek of mentaal een impact hebben op uw werknemers. En vergeet uzelf niet. De gevolgen van, en maatregelen tegen het virus raken veel mkb’ers hard. We begrijpen dat het zeker nu frustrerend voor u kan zijn als een werknemer zich ziekmeldt in verband met stress.

De ervaren (werk)druk kan leiden tot (werk)stress. Dat ligt onder andere aan iemands persoonlijkheid en of iemand genoeg kan “opladen”. Aan de coronamaatregelen van de overheid kunt u niets doen, maar zelfs in deze ingewikkelde tijden kunt u werkplezier stimuleren en werkstress (helpen) voorkomen. 

In deze gids:

  • Alles over een goede energiebalans
  • Praktische tips om met (werk)stress om te gaan
  • Praktijkvoorbeelden van andere mkb'ers

Download de gids

Meer informatie

Hier leest u meer over (werk)stress. Wilt u meer weten over het coronavirus en werk? Lees dan ook dit artikel. Of kijk eens naar de COVID-19-inventarisatie en de thuiswerkplek-check. Of schakel Mijn organisatie-expert in voor 2, 4 of 8 uur.

Meer praktische tips rond corona en werk:

Preventie

ArboNed voorziet u graag van informatie en praktische hulpmiddelen voor een gezond en vitaal bedrijf. Dit doen we aan de hand van kwartaalthema's. Centraal dit kwartaal staat 'Werkstress', gelinkt aan de huidige realiteit van het coronavirus. Via onze website en nieuwsbrief houden we u op de hoogte. 

Preventie 2020

Gerelateerde nieuwsberichten

Alles over gezond thuiswerken
31 maart 2020

Alles over gezond thuiswerken

Lees meer
Coronavirus: dit kan uw arbodienst voor u betekenen
15 april 2020

Coronavirus: dit kan uw arbodienst voor u betekenen

Lees meer
coronavirus en werk webinar
25 maart 2020

Gratis webinar 'Het coronavirus en werk'

Lees meer