Uw werknemer meldt zich ziek. De stappen op een rij.

In elk bedrijf is er weleens iemand ziek. Dit begint met een ziekmelding. Aandacht geven aan de ziekmelding kan erger voorkomen. Maar hoe doet u dat? Wij zetten de stappen op een rij.

de eerste stap na een ziekmelding

1. Ziekmelding bij u in het bedrijf

Uw werknemer meldt zich ziek. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Maar het is belangrijk dat u bij elke ziekmelding stil staat. Wat is de eventuele achterliggende oorzaak? Verzuim kan namelijk een resultaat zijn van allerlei factoren in uw bedrijf, factoren die veranderbaar zijn.

Ongeveer de helft van alle ziekmeldingen valt onder ‘grijs’ verzuim. Bij grijs verzuim zou de werknemer in theorie nog kunnen werken, maar meldt zich toch ziek. Hierbij spelen meerdere factoren een rol. Inzicht in dit keuzeproces is noodzakelijk om het verzuim positief te beïnvloeden. Zo voorkomt u persoonlijk leed en bespaart u kosten. Door bewust bezig te zijn met de ziekmelding, kunt u het verzuim verlagen en de werksfeer verhogen. Ook is effectief leiderschap een sleutel tot succes.

2. Zorg voor een goede werksfeer

Een goede arbeidsrelatie met uw werknemers en een prettige werksfeer zijn cruciaal in het verlagen van verzuim. Als de werksfeer goed is, werknemers zich gewaardeerd en betrokken voelen en het gevoel hebben gemist te worden, zullen ze zich minder snel ziek melden.

3. Leg de ziekmelding vast

Aandacht voor de ziekmelding begint bij het contact. Zorg dat uw werknemer zich altijd persoonlijk en telefonisch ziek meldt. Dus niet in een mail, app of sms-bericht. Als u de werknemer persoonlijk spreekt, kunt u ook echt contact leggen. Stel de vragen die u nodig heeft om het werk op een goede manier door te laten gaan en prikkel uw werknemer om na te denken over het herstel. Let op, dit mag u niet vragen bij een ziekmelding.

4. Zorg voor een verzuimprotocol

Heeft uw bedrijf een verzuimprotocol? Dit is belangrijk want zo is voor iedereen duidelijk hoe uw bedrijf omgaat met een ziekmelding. Ook is bekend wat de vervolgstappen zijn en zo kunt u preventief aandacht besteden aan uw verzuim.

Training verzuimmanagement

Dit zijn de eerste stappen bij een ziekmelding. Maar er is meer. Verzuim is namelijk een complex probleem. De kosten van verzuim kunnen flink oplopen en de juiste begeleiding kan om een flinke tijdsinvestering vragen. Met de training Verzuimmanagement kunt u dan ook direct kosten besparen. U leert verzuim effectief beheersen en beperken.

Boek de training

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten