Zo voorkomt u de uitval van medewerkers door corona

  • Leestijd
    2 minuten
  • 22 juli 2021 aangemaakt

Nu steeds meer mensen zijn ingeënt, lijkt het met de indamming van het coronavirus de goede kant op te gaan. Toch zijn we er nog niet. Daarom houden we ons voorlopig nog aan de voorschriften van de overheid, blijven we thuis als we (milde) corona-achtige klachten hebben en laten we ons snel testen. 

Belang van coronatest

Coronatest bij milde klachten

Het vroeg testen is van belang om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo beperkt u de impact op uw bedrijfsvoering. Ook als iemand ervan uitgaat dat het bijvoorbeeld slechts een verkoudheid is. Lees hier meer over de verschillende typen coronatests en de mogelijkheden voor u als werkgever.

Ziekmelden en coronatests

Als uw werknemer in afwachting is van een testuitslag, wanneer mag u hem dan ziekmelden? Bekijk ons overzicht:

corona en ziekmelden

Hoe helpt u voorkomen dat medewerkers uitvallen?

  1. Zorg dat werknemers voldoende zijn uitgerust, stimuleer dat ze vakantie opnemen.
  2. Beperk de gevolgen van een besmetting. Bij klachten blijven werknemers thuis en laten ze zich testen. De winst zit ‘m in het begin. Snelheid bij testen is cruciaal. Het isoleren van een besmette werknemer kan het blijven staan of omvallen van bedrijven betekenen. 
  3. Het is belangrijk dat werknemers zich gesteund voelen, ook in moeilijke tijden.

Meer informatie

Lees hier meer praktische tips over veilig werken in coronatijd:

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus in relatie tot werk en hoe uw organisatie hiermee kan omgaan. Of download gratis onze handige checklist.

Gerelateerde nieuwsberichten