Werken aan de gezondheid en de vitaliteit van werkend Nederland.

Kleinbedrijf

Direct hulp? Bel ArboNed op 030 299 64 44

Preventief medisch onderzoek (PMO): een gezondheidscheck voor uw mensen.

  • Gezonde en fitte werknemers

  • Minder verzuim

  • Lagere kosten

  • En voldoen aan uw wettelijke verplichtingen

 

Meer informatie over PMO

Wijziging Arbowet 2017

 

Vanaf 1 juli 2017 wijzigt een aantal zaken in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Deze wijzigingen kunnen gevolgen hebben voor uw onderneming.

 

Wat betekent dit voor u?

 

Verzekeringsadviseur dichtbij

Verzuimabonnement met -verzekering

In samenwerking met verzekeraars bieden wij combipakketten, waarin we arbodienstverlening combineren met een verzuimverzekering. Klik hier voor een overzicht van alle verzekeraars waar wij mee samenwerken.

Peter Groenewege, directeur Gumbusters

Voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van kauwgum, is Schiphol natuurlijk een belangrijke opdrachtgever. Sinds kort is een VCA-certificaat verplicht. Door een snelle actie van ArboNed kregen we toch ons certificaat en konden we aan de slag blijven op Schiphol. Ik ben dik tevreden over de doeltreffende en vakkundige ondersteuning die ArboNed mij gaf. Naast de goede verzuimbegeleiding kan ik ArboNed ook op dit vlak van harte aanbevelen.

Peter Groenewege, directeur Gumbusters
Wat u als werkgever moet weten

Stress en psychische klachten

180 dagen bent u een medewerker kwijt die uitvalt met psychische klachten. Ziek door stress is verzuimoorzaak nummer 1. Als je weet dat een verzuimdag al snel € 250 kost, dan is niets doen geen optie. Herken de signalen, en voorkom uitval.

Video

Herken de signalen

Duur: 1:46

Gezond aan het werk

Hoe gezond zijn uw mensen? Een belangrijke vraag, want we weten uit onderzoek dat de gezondheid van mensen invloed heeft op hun werk. Gezonde mensen zijn vitaler en dragen bij een hogere productiviteit van uw bedrijf en aan een lager verzuim. Veel zaken hebben invloed op de gezondheid van uw werknemers. Bijvoorbeeld stress en slaap.

Veilig aan het werk

Veilig werken is niet alleen een kwestie van goede instructies, trainingen of beschermingsmiddelen. Vaak zijn ongevallen het gevolg van ingeslopen routines, haast en onderschatting van risico’s. Hoe zorg je ervoor dat uw mensen scherp en alert zijn?

Werkend in een kantooromgeving, langs de weg, of met gevaarlijke stoffen: iedere werksituatie en -omgeving heeft arbeidsrisico’s die we zoveel mogelijk willen vermijden en beperken. Kent u alle arbeidsrisico’s in uw organisatie? Voldoet u aan de wettelijke kaders en certificeringseisen? Inzicht en aanpak zorgt voor betere veiligheid en gezondheid, minder ongevallen en daarmee lager verzuim en lagere bedrijfskosten.

Academy

ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor werkend Nederland als het gaat om gezond en veilig werken. Met de trainingen en webinars kunt u als werkgever uw verzuim aanpakken én voorkomen.

Voldoen aan de wet

Weet u aan welke wettelijke regels u moet voldoen? En hebt u alles al op orde op het gebied van gezondheid en veiligheid? Er zijn wettelijke regelingen voor verzuimbegeleiding, gezond aan het werk en veilig aan het werk. Kent u de Wet verbetering poortwachter?

Video

Zo werkt ArboNed

Duur: 2:56

Slapen en werk

Slecht slapen leidt tot hoger verzuim, meer ongevallen en lagere productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de Nederlanders slecht slaapt. Wat moet u als werkgever hierover weten en wat kunt u hier aan doen?

Webinars

Wij vinden het belangrijk dat uw kennis up-to-date is over onderwerpen die helpen uw medewerkers en organisatie gezond en vitaal te maken en te houden. Daarvoor bieden wij u diverse webinars kosteloos aan. 

Gratis online magazine 'MKB werkt'

MKB werkt is hét online magazine met alles wat u moet weten over verzuim en gezond en veilig werken.

Wat u als werkgever kunt doen

Verzuim verlagen

Gezonde en gemotiveerde werknemers hebben meer plezier, leveren betere prestaties en verzuimen minder vaak. En als ze een keer ziek zijn, herstellen ze sneller en zijn ze ook weer eerder aan de slag.

Met de 1% besparingstool van ArboNed rekent u snel uit wat u kunt besparen op uw verzuimkosten.

Direct een verzuimabonnement afsluiten

Arbeidsrisicio’s verminderen

Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) brengt u alle risico’s in kaart, en kunt u deze gericht aanpakken. De professionals van ArboNed ondersteunen u graag bij de toetsing of de gehele uitvoering én de vastlegging van de RI&E. De specialisten binnen ArboNed pakken onder andere de volgende risico’s aan: lichamelijke belasting, geluid, gevaarlijke stoffen, het werken met machines, klimaat en infecties.

Offerte aanvragen

Gezondheid bevorderen

U wilt uitval voorkomen? Met een preventief medisch onderzoek (PMO_ brengt u de gezondheid van uw werknemers in kaart. En als u weet of uw werknemers stress ervaren, bij hoeveel procent een burn-out op de loer ligt en of uw werknemers risico lopen op hart- en vaatziekten, kunt u gericht maatregelen treffen en zo uitval voorkomen. Bijvoorbeeld met de leefstijlprogramma’s van ArboNedp

Direct ePMO afsluiten

Bent u lid van een brancheorganisatie? ArboNed biedt aan ruim 30 brancheorganisaties ledenkorting.

Met deze brancheorganisaties werken wij samen.

Actueel. Nieuws, webinars, kennissessies en meer.


Nieuws
Webinars, kennissessies en meer
Training

Beeldschermconsulent

Beeldschermen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken computers, tablets, displays en smartphones. Op ons werk en thuis. Wij kijken p…
Training

Vervolgtraining vertrouwenspersoon

Uw werknemers kunnen, bij ongewenst gedrag, terecht bij een vertrouwenspersoon. Om deze functionaris nog beter te leren omgaan met diverse en complexe praktijks…

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 64 44

Belafspraak
inplannen