Werken aan de gezondheid en de vitaliteit van werkend Nederland.

Middenbedrijf

Preventief medisch onderzoek (PMO): een gezondheidscheck voor uw mensen.

  • Gezonde en fitte werknemers

  • Minder verzuim

  • Lagere kosten

  • En voldoen aan uw wettelijke verplichtingen

 

Meer informatie over PMO

Heeft u een vraag? Bel ArboNed op 030 299 64 44

"ArboNed maakt werkend Nederland vitaler"

 

ArboNed voor het MKB

Wijziging Arbowet 2017

 

Vanaf 1 juli 2017 wijzigt een aantal zaken in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Deze wijzigingen kunnen gevolgen hebben voor uw onderneming.

 

Wat betekent dit voor u?

 

Wat u moet weten

Voldoen aan de wet

Weet u aan welke wettelijke regels u moet voldoen? En hebt u alles al op orde op het gebied van gezondheid en veiligheid?  Er zijn wettelijke regelingen voor verzuimbegeleiding, gezond aan het werk en veilig aan het werk. Kent u de Wet verbetering poortwachter?

Arbeidsrisicio’s verminderen

Wanneer u weet welke risico’s uw werknemers in uw organisatie lopen, kunt u deze aanpakken en de kans op ongelukken en gezondheidsklachten sterk verkleinen. Dit leidt tot een vermindering van verzuim, efficiënter werken en gemotiveerde werknemers.

Naar de top 5 arbeidsrisico's.

Met een risico- inventarisatie en -evaluatie (RI&E) brengt u alle arbeidsrisico’s in kaart, en kunt u deze gericht aanpakken.

Aanpak stress en psychische klachten

180 dagen bent u een medewerker kwijt die uitvalt met psychische klachten. Ziek door stress is verzuimoorzaak nummer 1. Veel verzuim is echter te voorkomen. Als je weet dat een verzuimdag al snel € 250 kost, dan is niets doen geen optie. Vroegtijdig herkennen van signalen die kunnen duiden op uitval, is belangrijk.

Video

Herken de signalen

Duur: 1:46

Gratis online magazine 'MKB werkt'

MKB werkt is hét online magazine met alles wat u moet weten over verzuim en gezond en veilig werken.

Academy

ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor werkend Nederland als het gaat om gezond en veilig werken. Met de trainingen en webinars kunt u als werkgever uw verzuim aanpakken én voorkomen.

Aanpak fysieke klachten

Een werkplek moet ‘kloppen’ om lekker te kunnen werken. Een fijne werkplek is voor iedereen anders, maar moet wel altijd op de juiste manier ingesteld zijn. Zo voorkomt u fysieke klachten en verzuim en draagt u bij aan de vitaliteit van uw werknemers.

Webinars

Wij vinden het belangrijk dat uw kennis up-to-date is over onderwerpen die helpen uw medewerkers en organisatie gezond en vitaal te maken en te houden. Daarvoor bieden wij u diverse webinars kosteloos aan. 

Slapen en werk

Slecht slapen leidt tot hoger verzuim, meer ongevallen en lagere productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de Nederlanders slecht slaapt. Wat moet u als werkgever hierover weten en wat kunt u hier aan doen?

Gezondheid bevorderen

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Uit onderzoek van TNO blijkt dat 40% van de werkgevers een beleid heeft op het gebied van leefstijl en beweging. Werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar u kunt wel degelijk uw werknemers wel bewust maken van hun leefstijl.

Hoe gezond zijn uw mensen?
Met een Preventief medisch onderzoek (PMO) krijgt u inzicht in de mentale en fysieke gezondheid van uw werknemers. Welke werknemers ervaren veel stress? Bij hoeveel procent ligt een burn-out op de loer? En welke werknemers lopen risico op hart- en vaatziekten? Het Preventief medisch onderzoek (PMO) geeft u direct inzicht, zodat u gericht maatregelen kunt treffen en zo uitval kunt voorkomen. Welke PMO past bij uw vraag?

Wilt u weten wat ArboNed voor u kan betekenen? Bel 030 299 64 44 of Stuur een e-mail

Wij zijn erg tevreden over de bedrijfsarts van ArboNed. Ze begrijpt de cultuur in onze organisatie en de drijfveren van onze medewerkers. Recentelijk hebben we een PMO laten uitvoeren door ArboNed. Het traject liep vlekkeloos, de gesprekken werden door de medewerkers als plezierig, open en vertrouwelijk ervaren. ArboNed verzorgde een duidelijke en professionele terugkoppeling door middel van een presentatie en rapportage. Ik geef ArboNed een 8 voor deze uitstekende dienstverlening.

Ingrid Jegen, Unie van Waterschappen

Lees meer ervaringen van onze klanten.

Actueel. Nieuws, webinars, kennissessies en meer.


Nieuws
Webinars, Kennissessies en meer
Training

Beeldschermconsulent

Beeldschermen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken computers, tablets, displays en smartphones. Op ons werk en thuis. Wij kijken p…
Training

Vervolgtraining vertrouwenspersoon

Uw werknemers kunnen, bij ongewenst gedrag, terecht bij een vertrouwenspersoon. Om deze functionaris nog beter te leren omgaan met diverse en complexe praktijks…

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 64 44

Belafspraak
inplannen